Népszerűek a belvárosi séták

Népszerűek a belvárosi séták

- Kategória: Közélet

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Szigetköz Turizmusáért Egyesület által szervezett „belvárosi séták” elnevezésű programsorozat. Amint azt Gráfi Szabolcs, az egyesület elnöke lapunknak elmondta: régi tervük volt már az ilyen jellegű városnéző túrák rendezése, ám a korábbi években a járványhelyzet miatt erre nem volt lehetőség. Idén februárban aztán elindulhatott a programsorozat. Ennek legfőbb célja, hogy a városban élők a séták során részletesebben megismerjék egy-egy ikonikus épület történetét, az egyesület ezzel is szolgáltatást nyújt a helyieknek.

A túrák rendezésében az egyesület tagjai és a Tourinform iroda munkatársai mellett részt vesznek Hansági Múzeum, a levéltár szakemberei, valamint magánszemélyek is vezettek már sétákat. Így például Mandl Krisztina a belváros „csodáit” mutatta meg a résztvevőknek, Dusek Zsuzsa a Habsburg örökségeket, Martinschich Balázs a múzeum kiállításán keresztül Magyaróvár vendéglátásának emlékeit, Sury Dalma az óvári vár történetét, Beregszászi Balázs egyik belvárosi sétája „a Széchenyiek nyomában” címet viselte, míg a legutóbbi túrát a lucsonyi városrészben tették, ahol kiemelt figyelmet kaptak a Hőnel-épületek.

Az elnök hozzátette: egyre népszerűbb ez a program, folyamatosan nő a résztvevők száma. Elsősorban helyiek vesznek részt a sétákon, de sokszor csatlakoztak már turisták is a csoporthoz. A sikerre való tekintettel az egyesület szeretné folytatni ezt a kezdeményezést, a tervek szerint minden hónap harmadik szerdáján délután 3 órakor tartják a sétákat, amiken a részvétel továbbra is ingyenes, ám előzetes regisztrációhoz kötött (info@szigetkozportal.hu).

A következő időpont augusztus 17. délután 3 óra.

A belvárosi séta során a résztvevők különleges helyszínre juthatnak el Beregszászi Balázs levéltáros vezetésével. Megismerhetik a magyaróvári bordélyház történetét, létesítését, valamint fél évszázados működésébe is bepillantást nyerhetnek.

Találkozó a mosonmagyaróvári Tourinform Iroda (Magyar u.9.) előtt.

Előzetes regisztráció szükséges ( utolsó regisztráció a városnézés napja előtt 2 nappal ), az alábbi e-mail címen, név és telefonszám megadásával: info@szigetkozportal.hu

Limitált csoportlétszám: legfeljebb 20 fő.

Ez is érdekelhet...

Felújítják a hidat

Felújítja a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. a Tímár