Nem kell teljesen elbontani a laktanyát

Nem kell teljesen elbontani a laktanyát

- Kategória: Közélet

Úgy tűnik, nem kell teljesen lebontani az ipartelepi, egykori határőr laktanyát. A statikus szakvéleménye szerint ugyanis a szerkezeti elemek nem sérültek az augusztus végi tűzben. Most a legfontosabb feladat megóvni az épületet a további károsodástól.

Szinte teljesen megsemmisült az egykori ipartelepi határőr laktanya tetőszerkezete, miután augusztus végén ismeretlen okból kigyulladt az épület. A tűzhöz a mosonmagyaróváriak mellett a lébényi, győri és csornai hivatásos egységek, valamint a dunakiliti, hegyeshalmi és levéli önkéntesek vonultak, akik több órás megfeszített munka eredményeként eloltották a lángokat. Az esetet követően tűzvizsgálat indult, hogy kiderítsék, mitől gyulladt ki az épület.

„Úgy tudjuk, a tűzvizsgálat során nem derült ki, valójában mitől is kapott lángra a laktanya tetőszerkezete.” – mondta el érdeklődésünkre dr. Árvay István polgármester. Hozzátette: nem gondolja, hogy idegenkezűség okozta a tüzet, hiszen azokban a kánikulai napokban vélhetően senki sem tartózkodott a forró tetőtérben.

Statikus szakemberek megvizsgálták az épületet, szakvéleményük alapján a szerkezeti elemek nem sérültek, így nem kell teljesen lebontatni a laktanyát. Ezért most a legfontosabb feladat az épület további károsodásának megakadályozása. Ennek érdekében a felső födém szintjéig lebontják a tetőszerkezetet és gondoskodnak a tető szigeteléséről.

Mint ismeretes, a piarista rend az ingatlanon tervezi felépíteni az új iskolát. Az ezzel kapcsolatos csereszerződés előkészületei jelenleg zajlanak az önkormányzat és a piarista rend között.

 

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklóst választották polgármesternek

A vasárnapi önkormányzati választáson a polgármesterjelöltek közül Szabó