Negyedéves kényszerszünet után pénteken újra nyit a termálfürdő

Negyedéves kényszerszünet után pénteken újra nyit a termálfürdő

- Kategória: Közélet

Három hónap kényszerű szünetet követően pénteken újra kinyit a mosonmagyaróvári Flexum Termál & Spa fürdő. A komplexum elmúlt több, mint ötven éves működése során nem volt még példa ilyen hosszú ideig tartó leállásra. A kényszerszünet alatt azonban szinte teljesen megújult a fürdő.

Március közepén, amikor erre hatóságilag még nem kötelezték, bezárta kapuit a mosonmagyaróvári Flexum Termál & Spa fürdő. Ezt a döntést nem csupán gazdasági szempontból hozta meg a fürdő vezetése, hanem a vendégek és munkatársaik védelme érdekében is. – mondja Rongits Attila, a fürdő vezetője. Hozzátette: a kényszerű leállást próbálták a javukra fordítani. Éppen ezért az elmúlt három hónapban számos karbantartási munkát elvégeztek, emellett pedig gőzerővel zajlott a fürdő rekonstrukciója. A felújítás már a végéhez közeledik, számos újdonsággal találkozhatnak a vendégek az újranyitáskor.

Rongits Attila elmondta: több mint másfél éve zajlik a fürdő rekonstrukciója, amire a tulajdonos eddig egymilliárd forintnál is többet fordított. A fejlesztés elsődleges célja, hogy a létesítmény mára elavult, rossz állapotban lévő részeit megújítsák, aminek köszönhetően aztán a fürdő hírnevéhez méltó, korszerű környezet fogadja a vendégeit. Így például megújultak a folyosók, a pihenőterek, az öltözők egy része, valamint a medencék és az élményelemek is. A cél, hogy minden korosztály részére kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak a fürdőben. Ennek érdekében alakítottak ki a gyerekek számára egy úgynevezett vizes játszóteret és vízicsúszdát és két gyermekmedencét. Emellett megújították a főbejáratot és számos új szolgáltatással várják a vendégeket az újra nyitáskor.

A fürdővezető kiemelte: az elmúlt három hónap rendkívül nehéz volt számukra is, hiszen teljesen be kellett zárniuk. Ilyen nem volt még a fürdő elmúlt fél évszázada alatt. A nehézségek ellenére azonban mindent megtettek annak érdekében, hogy a dolgozóikat megtartsák. Igyekeztek mindenki számára megtalálni a lehető legjobb megoldást és ebben a fürdő munkatársai is partnerek voltak. Ennek köszönhetően ugyanazzal a csapattal kezdődhet az újranyitás, akikkel március közepén kényszerűségből bezártak.

Rongits Attila hozzátette: a pénteki újranyitás sajnos egyelőre nem vonatkozik a fürdő minden szolgáltatására. Az előírások szerint ugyanis a nem vízforgatásos rendszerű, tehát a vegyszerrel nem kezelt vizű – gyógyvizes – medencék egyelőre nem nyithatnak meg. Ez érinti a még felújítás alatt álló gyógymedencét és a fedett 33 méteres medencét is, valamint a szaunákat. A fürdő összes többi medencéje azonban péntek reggeltől várja a vendégeket. A fürdő vezetése bízik abban, hogy rövid időn belül visszatér minden a régi kerékvágásba. Bizakodásra adnak okot az előfoglalások is, hiszen számos osztrák, szlovák, cseh csoport jelentkezett már be erre a hónapra és a visszajelzések alapján a mosonmagyaróváriak is nagyon várják a fürdő újra nyitását.

 

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti