Napokon belül visszaáll a korábbi ellátás a Karolina Kórházban

Napokon belül visszaáll a korábbi ellátás a Karolina Kórházban

- Kategória: Közélet

Több hír is megjelent az elmúlt napokban a Karolina Kórházzal kapcsolatban, miszerint drasztikus leépítések történnek az intézmény ellátásában a közeljövőben. Erről kérdeztük dr. Nagy Istvánt, a térség országgyűlési képviselőjét, aki cáfolta mindezt. –mint mondta, napokon belül visszaáll a korábbi ellátás a Karolina Kórházban.

„A Covid járvány idején az emberi élet védelme volt a legfontosabb. Emiatt vezettek be intézkedéseket a Karolina Kórházban is. Minden kapacitást arra fordítottak az intézményben, hogy minél több emberi életet megvédjenek.” – hangsúlyozta portálunknak dr. Nagy István. Hozzátette: a járványt sikeresen leküzdöttük. Joggal merül fel mindenkiben az a kérdés, hogyan tovább mosonmagyaróvári Karolina Kórház. A képviselő mint mondta: az elmúlt napokban több tárgyalást is folyatott a megyei kórház főigazgatóval, az Emberi Erőforrás Minisztériumának vezetőjével, valamint az ágazatot irányító államtitkárral. Hangsúlyozta: szeretne mindenkit biztosítani arról, hogy a mosonmagyaróvári kórház működése biztos a jövőben is.

„Mindannyiunk érdeke, hogy ez a kórház hosszútávon, biztonságosan szolgálja az itt élő embereket. Arra kérek mindenkit, ne csináljunk ebből politikai ügyet.” – mondta dr. Nagy István. Hozzátette: tárgyalásai során arról biztosították, hogy a kórház működése napokon belül helyreáll és a régi, megszokott rend szerint működik tovább.

Ez is érdekelhet...

Greiner Voluta Vízikarnevál: Sárkányhajó versenyek, sportesemények és koncertek két napon át

Idén ismét kétnapos lesz a Voulta Vízikarnevál, amit