Mosonmagyaróváriak is a díjazottak között

Mosonmagyaróváriak is a díjazottak között

- Kategória: Közélet

Elismerések Győr-Moson-Sopron megye szolgálatáért

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2002-ben döntött úgy, hogy megalapítja a „Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjat.” Az alapításról szóló önkormányzati rendelet értelmében a díj 12 tagozatban adható ki, a megye érdekében kiemelkedő munkát végző személyek tevékenységének elismeréseként. A területfejlesztési, a szociális, az ifjúsági, valamint a gazdasági tagozat díjainak átadására november 26-án került sor Győrött, a Megyei Önkormányzati Hivatalban. Az elismeréseket Dr. Pető Péter, a megyei közgyűlés alelnöke adta át. A díjazottak között két mosonmagyaróvári személy is szerepelt.

Szociális tagozatban Sallai László, gazdasági tagozatban a Family Friss Kft. részesült megyei elismerésben.

Sallai László 2008 óta a Szociális Foglalkoztató és Kereskedelmi Közhasznú Társaság, majd az átalakulást követően Szociális Foglalkoztató, Szolgáltató és Kereskedelmi Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. A társaságot Mosonmagyaróvár Önkormányzata alapította, a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, a rehabilitációs foglalkoztatás megvalósítása érdekében.

Ügyvezetői tevékenysége alatt stabilizálta a cég helyzetét, jelentősen javította az ott dolgozó, megváltozott munkaképességű emberek munkakörülményeit. Ennek köszönhetően bővíteni tudták a dolgozói létszámot, javítva az esélyegyenlőséget a társadalom eltérő képességgel rendelkező munkavállalói köréb en. A társaság ügyvezetőjeként mindent megtesz annak érdekében, hogy a foglalkoztató megfelelően segítse az esélyegyelőség megteremtését és folyamatos szinten tartását, a dolgozók boldogulását.

 A Family Friss Kft. 1990-ben alakult, kifejezetten családi vállalkozásként, elsősorban italáru (szikvíz) előállítása és forgalmazása céljából. A cég a mai nap is az alapító család, mint magyar magánszemélyek kizárólagos tulajdonában van, Lassan nőtte ki magát mikro-vállalkozásból Mosonmagyaróvár és a Szigetköz térségében italáru és édességforgalmazás körében meghatározó középvállalkozássá. Ma már közel 50 főt foglalkoztatnak.

Bekapcsolódtak a szigetközi turizmus fejlesztésébe is, Lipóton felépítették és üzemeltetik a Family Panzió és Apartman Házakat. A tulajdonosok az ügyvezetést munkamegosztás keretében látják el, a foglalkoztatottak mindegyike mosonmagyaróvári, vagy környékbeli.

Komoly hangsúlyt fektetnek a társadalmi szerepvállalásra is. Aktív tagjai a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestületnek. Idén ünneplik huszonöt éves fennállásukat. Az elismerést Fenes Gábor ügyvezető vette át.

(mvm)

2015/20

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklóst választották polgármesternek

A vasárnapi önkormányzati választáson a polgármesterjelöltek közül Szabó