Mosonmagyaróvári az ország legerősebb tűzoltója

Mosonmagyaróvári az ország legerősebb tűzoltója

- Kategória: Közélet

Harmadszor adott otthont Vas megye a „TFA-FCC HUNGARY-Bük”, az ország legerősebb tűzoltója tűzoltóversenynek szeptember elején. Az idén a fővárosból és az ország szinte minden megyéjéből neveztek hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltók, körülbelül száz versenyző mérte össze kitartását és sporttudását a büki gyógyfürdő előtti parkolóban.

A viadalt dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, Vas megyei katasztrófavédelmi igazgató és Baranyai Róbert, Bük alpolgármestere nyitotta meg, a résztvevőknek mindketten balesetmentes versenyzést, kitartást és jó versenynapot, a nézőknek pedig jó szurkolást, önfeledt szórakozást kívántak.

A megnyitót követően a versenyzőknek izzasztó feladatok sorát végrehajtva kellett bizonyítaniuk rátermettségüket, állóképességüket. Az első pályát a női és férfi versenyzők egyaránt légzőkészülékben teljesítették. Itt a Firefighter Combat Challenge névre hallgató speciális akadálypálya egyes elemeit kellett megoldaniuk, a többi között egy nyolcvan kilogrammos bábut kellett elhúzniuk. Fél óra pihenést követően a másik pályán folytatták a versenyt, az itt megadott versenyfeladatokat már légzőkészülék nélkül kellett végrehajtani. Az akadályokat a legtöbb versenyző sikeresen teljesítette, mindezzel tanúbizonyságot téve arról, hogy milyen állóképesség és kitartás jellemzi a tűzoltókat, legyenek hivatásosok, önkormányzatiak, önkéntesek vagy létesítményiek. A legfőbb rivális az idő volt, hiszen mindenki a legjobb eredményre törekedett a legrövidebb idő alatt. A két időeredmény összeadódott, így alakult ki a végső sorrend.

Győr-Moson-Sopron megyéből nyolc hivatásos és két önkéntes tűzoltó indult. A Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságot Karsai Zoltán törzsőrmester, Udvardi Tamás őrmester, Józsa Bence őrmester és Lévai Zsolt őrmester képviselte.

A versenyzők mindannyian keményen küzdöttek, a  magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában Karsai Zoltán tűzoltó törzsőrmester nyerte el. Emellett Karsai Zoltán többször ment fel a színpadra díjat átvenni, hiszen  a magyar győztes cím mellett korcsoportjában a második helyen végzett, valamint  a Firefighter Combat Challenge feladatait harmadikként teljesítette.

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti