Mese gyógyító ereje „A csodák éjszakájával”

Mese gyógyító ereje „A csodák éjszakájával”

- Kategória: Közélet

A mese gyógyító ereje és érzelmi nevelő hatása egyaránt megmutatkozik a mosonmagyaróvári Vizsy Ferenc most megjelent „A csodák éjszakája” című legújabb mesekönyvében. Egyebek mellett erről is szó esett a kötet minap tartott bemutatóján, ami jószolgálati esemény is volt egyben, hiszen a támogatóknak köszönhetően számos kórház gyermekosztályára, óvodákba és rászoruló gyermekekhez is eljuthat a mesekönyv.

A csodák éjszakája című karácsonymese – Bodrogi Éva rajzaival – a szeretetről, a reményről és a csodáról szól. A szerzőnek ez már a második mesekönyve. Vizsy Ferenc két éve jelentette meg „A két hangya kalandja” című művét, ami a támogatóknak köszönhetően minden hazai kórház gyermekosztályára eljutott, hogy ezzel is segítsék a kis betegek felépülését. A most megjelent könyv ugyancsak jószolgálati szerepet is betölt, hiszen a támogatóknak köszönhetően nem csupán a kórházak gyermekosztályaira jut el, hanem óvodákba, egyéb intézményekbe, illetve számos rászoruló családhoz határainkon innen és túl.

Ezen jótékonykodás fontosságáról beszélt a mesekönyv bemutatóján dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere is, egyben megköszönte mindazok támogatását, akik segítésével megvalósulhatott a jótékonysági akció és eljuthattak a könyvek a beteg, vagy rászoruló gyermekekhez.

A szerző a mese gyógyító erejéről szólt. Mint mondta: ő maga a bizonyíték erre. Vizsy Ferenc felidézte: több mint hatvan évvel ezelőtti kórházi élményéből született a mesekönyv, amibe beleszőtte az elmúlt évtizedek családi eseményeit, karácsonyait is.

A könyvbemutatón részt vettek és felszólaltak a támogatók, mecénások is és jelképesen átadták a mesekönyveket az intézményeknek, civil szervezteknek. Emellett a résztvevők néhány részletet is megtekinthettek „A csodák éjszakája” című előadásból, amit a szerző műve alapján a Theatrum Ad Flexum vitt színpadra két évvel ezelőtt.

 

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint