Korszerűbb körülmények között vigyázhatnak a közbiztonságra – Új rendőr iroda Rajkán

Korszerűbb körülmények között vigyázhatnak a közbiztonságra – Új rendőr iroda Rajkán

- Kategória: Kistérség

Teljesen megújult környezetben, korszerű körülmények között végezhetik munkájukat a rajkai körzeti megbízottak az új irodának köszönhetően, amit a helyi önkormányzat adott át használatra a rendőrségnek.

Közel 400 millió forintból készült el Rajkán az egészségház, amit a múlt év végén adtak át hivatalosan. Az új létesítmény az orvosi és fogorvosi rendelőknek, védőnői szobának, gyógyszertárnak adott otthont, valamint a polgárőrségnek és a rendőrség helyi irodájának is itt alakítottak ki helyet.  A helyi körzeti megbízotti iroda berendezése és felszerelése az elmúlt hónapokban zajlott, a létesítmény ünnepélyes átadására pedig a szerdán került sor Kiss Vince polgármester és Csizmadia Gábor megyei rendőrfőkapitány részvételével.

Az eseményen Kiss Vince elmondta: az önkormányzat nyolc éve határozott arról, hogy megfelelő körülményeket biztosítanak a helyi intézményeknek. Ennek keretében tervezték meg és építették fel az egészségházat is. Ebben a komplexumban biztosítottak helyet egy új körzeti megbízotti irodának, illetve a helyi polgárőrség körleteinek is. A községben szolgálatot teljesítő rendőrök – a beruházás eredményeként – egy modern, és minden igényt kielégítő épületrészben láthatják el ezentúl a feladataikat. A polgármester beszélt továbbá arról is, hogy a falu biztonsága érdekében ugyancsak nyolc éve döntöttek egy kamerarendszer kiépítéséről. Első ütemben hét kamerát szereltek fel a település központjában, majd ezt tovább fejlesztve mára tizennyolc kamera gondoskodik a település közbiztonságáról. A további tervek között szerepel, hogy a bevezető utak mentén rendszámfelismerő kamerákat is telepítenek.

Az új rendőriroda átadásán Csizmadia Gábor dandártábornok megköszönte, hogy az önkormányzat ezzel is segíti a rendőrség munkáját. A főkapitány hozzátette: 2010 óta folyamatosan csökken a bűncselekmények száma a megyében, ezzel együtt növekszik a felderítési mutató is. Mindez köszönhető a jól felkészült és magasan képzett rendőröknek, illetve a folyamatosan javuló munkakörülményeknek és eszközöknek. Az eredményes munkához járul hozzá a most átadott körzeti megbízotti iroda is, ahol a kor színvonalának megfelelő körülmények között végezhetik a munkájuk a kollégák. – tette hozzá a dandártábornok.

Barna Árpád alezredes, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetője kiemelte: a kamerarendszer kiépítése és az egyéb fejlesztések, valamint a helyi polgárőrség hatékony működése nagymértékben segíti a rendőrség munkáját. Ezeknek is köszönhetően lényeges eredményt értek el az elmúlt években, hiszen míg 2011-ban több mint kétszáz bűncselekmény történt Rajkán és vonzáskörzetében, addig tavaly hatvan, idén pedig ez idáig alig több mint ötven. A nyomozási eredményesség is jelentős mértékben nőtt, az idei évben több mint hetven százalékos.

Ez is érdekelhet...

Csingis lovak Halászin

Ahogy minden évben, úgy ezúttal is nagy érdeklődés