Két év alatt hatszáz busz

Két év alatt hatszáz busz

- Kategória: Közélet

Az elmúlt két év alatt több mint hatszáz autóbuszt adott át a Kravtex-Kühne cégcsoport a hazai közlekedési vállalatoknak. A növekvő igények miatt a nagy múltú mosoni gyárban újabb jelentős mértékű fejlesztést terveznek egy 4 ezer négyzetméteres csarnok építésével. Emellett idén harminchat új lakást is építenek a munkavállalóik számára.

Rendkívül sikeres év volt a tavalyi a Kühne Zrt. számára. A nagy múltú mosoni gyár a mezőgazdasági gép és az autóbusz gyártás terén is eredményes volt. – összegezte a 2018-os esztendőt Süli Csaba vezérigazgató.

Elmondta: a mezőgazdasági gépgyártás terén meg tudták tartani az előző évi értékesítési szintet. Továbbra is a legsikeresebb termékük a nehéztárcsa család, amihez egy új fejlesztésű henger-családot mutattak be a közelmúltban megrendezett Agromash Expo kiállításon Budapesten. Az autóbusz gyártás terén több mint tíz százalékkal növelték a termelést az elmúlt évhez képet. „Így elmondhatjuk, hogy a Kravtex-Kühne cégcsoport ma már Magyarország legnagyobb autóbuszgyártója. „ – hangsúlyozta a vezérigazgató. Hozzátette: a 2016-ban meghirdetett Nemzeti Autóbuszgyártási Cselekvési Program keretében az elmúlt két évben több mint hatszáz Credo buszt adtak már át a közlekedési társaságoknak. Ennek részeként adnak át a napokban újabb huszonöt Credobus Inovell 12 típusú járművet.

Süli Csaba kiemelte: a növekvő igényeknek megfelelően folyamatos fejlesztéseket hajt végre a cégcsoport. A mosonmagyaróvári gyárban 2008-ban építettek egy több mint tízezer négyzetméteres, új üzemcsarnokot, amit 2016-ban további 5600 négyzetméterrel bővítettek. A fejlődés ezután sem áll le, folytatják a KÜHNE Vasöntöde modernizációs programját, továbbá idén megkezdik egy körülbelül négyezer négyzetméteres csarnok építésének előkészítését. A cégcsoport győri telephelyén pedig most fejeződik be egy ezer négyzetméteres csarnok építése. Emellett folyamatos a termékfejlesztés, aminek eredményeként idén is egy olyan új típussal fognak megjelenni a magyarországi piacon, ami paramétereiben kiemelkedő a többi hasonló autóbusszal szemben. A vezérigazgató kitért a térségünkben egyre kritikusabbá váló munkaerőhiányra is. Mint mondta: a cégcsoport összesen több mint ötszáz dolgozót foglalkoztat, a létszámot pedig folyamatosan próbálják bővíteni. A munkaerő megtartása érdekében nagy hangsúlyt fektetnek a dolgozók anyagi megbecsülésére is, ezért az elmúlt három évben már hat alkalommal hajtottak végre különböző mértékű béremelést. Ugyancsak fontosnak tartják a megfelelő feltételek biztosítását dolgozóik számára, ezért a több mint tíz éve üzemelő saját munkásszállójuk mellé magasabb komfort fokozatú lakások építését tervezik az idei évben. A saját forrásból megvalósuló beruházás során első lépésben harminchat közepes méretű, modern, jól felszerelt lakást építenek a meglévő munkásszálló mellé.

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint