Kerékbilincs is járhat a tilosban parkolásért

Kerékbilincs is járhat a tilosban parkolásért

- Kategória: Közélet

Akár kerékbilincs is fogadhatja már a tilosban várokozó járművéhez visszatérő autóst Mosonmagyaróváron. A rendészek a közelmúltban kezdték alkalmazni ezt a módszert város szerte.

Jogszabály lehetőséget ad a közterület-felügyelőknek  kerékbilincs alkalmazására. A Mosonmagyaróvári Önkormányzati Rendészet úgy döntött, él is ezzel a jogosultságával, mivel több esetben már nem hoztak megoldást az egyéb intézkedések a szabálysértőkkel szemben. Főként a magyaróvári belvárosban és a termálfürdő környékén alkalmazzák a járművek rögzítését. Tájékoztatásként kiegészítő táblákat is kihelyeztek azzal a céllal, hogy a tilalmat megszegő gépkocsivezető számíthat arra, hogy járművére kerékbilincset szerelnek fel. – tudtuk meg Nagy Mihálytól, a rendészet vezetőjétől. Elmondta: hosszas előkészítés eredményeként tudják már alkalmazni ezt a módszert, hiszen lényeges informatikai fejlesztésre volt szükség, valamint közbeszerzési eljárás keretében egy alvállalkozóval kötöttek szerződést a kerékbilincs fel- és leszerelésére.

Nagy Mihály hangsúlyozta: nem céljuk, hogy gyakran éljenek ezzel a módszerrel. Ám néhány esetben nincs más lehetőségük arra, hogy az intézkedéseiknek kellő visszatartó ereje legyen. A bevezetése óta mindössze hét alkalommal használtak kerékbilincset tilosban várakozó autókon. Többnyire a magyaróvári belvárosban került erre sor, de alkalmazták már a mosoni városrészben is. Az esetek többségében néhány órán belül rendezte a jármű tulajdonosa a „tartozását” és leszerelték a kerékbilincset. Ennek költsége egyébként 11.500 forint, amit a szabálysértési bírságon felül ki kell fizetnie az autósnak.

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti