Jubileumok fesztiválja volt a Majoroki Fesztivál

Jubileumok fesztiválja volt a Majoroki Fesztivál

- Kategória: Közélet

Mosonmagyaróvár Majorok városrész kiemelt rendezvénye a Majoroki Fesztivál , amelyet  2015. július 11-én rendeztek meg. A sokak számára fontos találkozó ez évben kiemelten fontos évfordulókat tartalmazott: a Majoroki Fesztivál 10 éves, a Majoroki Kör Egyesület 20 éves,  és a Majoroki Nyugdíjas Klub pedig 45 éves évfordulóját ünnepelte. Egyesületünk alapításának dátuma véletlen, de pont a rendezvény napjára esik: 1995.07.11.

Mindhárom évfordulót méltóképpen és jó hangulatban sikerült megünnepelni az eddigi színvonalat megtartva és a hagyományainkat, helyi értékeinket megőrizve. Elképzeléseink eltérnek a hagyományos, sablonos „buli szintű” rendezvényektől, mivel itt a városrész lakosainak közösségépítését és hagyományőrzését helyeztük előtérbe.

A Majoroki Fesztivált 8 órakor indítottuk főzőversennyel, melyen helybéli lakosok csapatai és meghívott vendégeink csapatai mérték össze főző tudományukat. A délelőtt a gyermekeket foglalkoztató rendezvényekkel, táncos, zenés programokkal telt. Sakkverseny, fafaragás, gyermek rajzverseny, gyöngyfűzés és sok élmény várta a kicsiket, nagyokat.

A  Hungarocky Táncegyesület tartott táncbemutatót Varga Eszter és Stieber Csaba vezetésével.

A főzőverseny befejeztével az ízeket és az összhatást a zsűri, (Heveder Zoltán mesterszakács és dr. Árvay István polgármester) elbírálta, a résztvevő csapatok mindegyikét díjakkal jutalmaztuk meg, közben már a kilátogató szépszámú vendégsereg, a megfőzött ételeket megkóstolhatta.

„A jó ebédhez szól a nóta”  Szabó Péter barátunk régi örökzöld és ismert nótákkal, slágerekkel szórakoztatta a közönséget.

A tartalmas és színvonalas programok három órától folytatódnak tovább. A jubileumok kapcsán kötetlen beszélgetés zajlott a nyugdíjas klub és a Majoroki Kör alapításáról, eredményeikről. A továbbiakban a helyi iskola táncos növendékei a Majoroki Nyugdíjas Klub művészeti csoportja, a Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok E­gye­­sü­letének tánccsoportja, Major Tamás és barátai operett­műsora, valamint a Mosonmagyaróvári Gazdász néptánc csoport műsora következett.

A Mosonmagyaróvári MO­FÉM fúvós zenekar nagy sikerrel szórakoztatta a népes közönséget, majd a levéli Német Nemzetiségi Önkormányzat harmonika csoportja adott műsort. A harmonika csoport az ausztriai testvér településükkel együtt érkezett rendezvényünkre. Sváb harmonika darabokat és közismert nótákat adtak elő népi viseletben, ezzel is mutatva hagyományőrzésük fontosságát.

Este nyolc órától  továbbra is a zene köré szerveződtek programjaink, utcabáli forgatag vette kezdetét neves sztárvendégeinkkel, Zalatnay Sarolta (Cini)  és  Szandi fergeteges műsort adtak majd zenei felelősünk Mityó jóvoltából, aki városrészünk szülötte, nosztalgia Disco  zárta a programot!

Programok összeállításakor elsődleges szempont volt számunkra a lokálpatrióta művészeti csoportok munkájának megismertetése a város lakosságával, hagyományaink ápolása és egyesületünk társ szervezeteinek bemutatása.

Köszönjük  minden támogatónknak hogy segítségükkel sikerült rendezvényünket  lebonyolítani, külön köszönet  türelmükért és megértésükért azoknak, akik a Városmajor utcában laknak, és mindazoknak akik a rendezvény ideje alatt segítették munkánkat.

Majoroki Kör Egyesület

2015/12

 

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint