Ittas, drogos sofőrökre, gyorshajtókra vadásztak

Ittas, drogos sofőrökre, gyorshajtókra vadásztak

- Kategória: Közélet

Kis mértékben ugyan, de emelkedett a személyi sérüléses közlekedési balesetek száma Mosonmagyaróváron és környák útjain az elmúlt időszakban. A tendencia megállítása érdekében tartott fokozott közlekedésrendészeti akciót a hétvégén a rendőrség. A gyorshajtók mellett elsősorban az ittas és bódult járművezetők kiszűrésére helyeztek nagy hangsúlyt.

Amint azt Makó László alezredes, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője portálunknak elmondta: a balesetei okok között elsők közt szerepel a gyorshajtás, illetve az elsőbbségadás elmulasztása. Éppen ezért a hétvégi razzia során kiemelt fordítottak ezen szabályszegések kiszűrésére. Mint ahogy az ittas és bódult járművezetők felderítésére is. A akció során mindegyikből akadt fenn a rostán.

A kétnapos ellenőrzés ideje alatt két bódult és egy ittas vezetővel szemben indítottak büntető eljárást, valamint további két ittas sofőr ellen kezdeményeztek közigazgatási eljárást.

A sebesség ellenőrzések során hét sofőr ellen indítottak közigazgatási eljárást, valamint hét alkalommal szabtak ki helyszíni bírságot.

Több esetben intézkedtek továbbá engedély nélküli vezetés, valamint egyéb szabálysértések miatt.

Az alezredes hozzátette: a balesetek megelőzése érdekében az elkövetkezendő időszakban is tartanak hasonló fokozott ellenőrzéseket.

 

Ez is érdekelhet...

Felújítják a hidat

Felújítja a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. a Tímár