Gyertyát gyújtott a dandártábornok

Gyertyát gyújtott a dandártábornok

- Kategória: Közélet

A Szent Lázár Alapítvány szervezésében hagyománnyá vált, hogy minden évben karácsony közeledtével a Mosoni piactéren műsor szervezésével, forralt bor és tea árusításával, adomány gyűjtéssel segít a rászoruló családokon.

Ennek a rendezvény sorozatnak az első vendége Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója volt.

A dandártábornok megköszönte és nagy megtisztelésnek vette, hogy felkérték az első adventi gyertyagyújtásra.  Ha hitünk gyertyáját szívünkben is meggyújtjuk, akkor megkapjuk az első pislákoló fényt és a biztos jelet a sötétségben. Ugyan tapasztaljuk, hogy a  hit fénye nélkül is élnek emberek, de meggyőződésem, hogy ez a világosság inkább kápráztat, mintsem az élet valódi értékeit világítja meg – fogalmazott az igazgató.

A tábornok beszédében hangsúlyozta még az advent és a karácsony jelentőségét, s hogy  az ünnepre hangolódás csendességében gondoljuk vissza azokra, akik már nem lehetnek velünk.

– Talán elnézik nekem, hogy előbújik belőlem a tűzoltó és megemlítem azon bajtársaimat, akik a karácsonyi ünnepekben is vigyáznak településeink élet és vagyon biztonságára. Nekik is és mindannyiunknak kívánom, hogy a Jóisten adta sorsunkban lássuk szépet és a jót. Azon keresztény társaimnak, akik pedig a hit ajándékában részesültek, kívánom, hogy közös adventi gyertyagyújtásunkkal legyen erőnk kifejezni keresztény hitünk megtartó és éltető erejét –folytatta beszédét Sallai Péter tűzoltó dandártábornok. Végezetül Ady Endre Karácsonyi Regéjének soraival fejezte be beszédét, majd meggyújtotta az első adventi gyertyát.

2015/20

Ez is érdekelhet...

Újabb több milliós támogatás a mentőállomásnak

Mintegy 4,5 millió forintnyi összegben támogatta két helyi