Folytatódik az egyetemi csarnok felújítása

Folytatódik az egyetemi csarnok felújítása

- Kategória: Közélet

Több ütemben, néhány év alatt a tervek szerint teljesen megújul a Wittmann-parkban lévő egyetemi sportcsarnok és környezete. A rekonstrukció első fázisa tavaly ősszel fejeződött be, ami során megvalósult a csarnok tetőszigetelése, a küzdőtér természetes megvilágítását szolgáló üvegtégla falat elbontották, helyette korszerű hőszigetelt nyílászárókat építettek be. A küzdőtér padozata is megújult, továbbá kicserélték az épület összes ablakát.

Ez a rekonstrukció folytatódik most a második ütemmel, amire nagy szükség van, hiszen a hatvanas évek közepén épült csarnokon az elmúlt közel fél évszázad alatt kisebb karbantartás jellegű beavatkozásokon kívül nem történt nagyobb felújítás, korszerűsítés – hangsúlyozta dr. Dóka Ottó, a MOGAAC elnöke. A felújítás első és második ütemét társasági adóból, illetve az önkormányzat által biztosított önrészből valósítják meg és a tervek szerint ilyen konstrukcióban készül majd el a következő ütem is.

Az elnök elmondta: a jelenleg zajló munkálatok májusban kezdődtek és várhatóan szeptemberre fejeződnek be. Ennek során teljesen megújul a csarnok lelátója, valamint felújítják a villamos hálózatot. A beruházás során kicserélik továbbá a bejárati ajtókat és megújul az előtér. Ezzel együtt sikeresen pályáztak már a rekonstrukció harmadik ütemére is, ami során a bírói öltözőt alakítanak ki, befejezik a kamerarendszer kiépítését, valamint a pince megfelelő szellőztetését oldják meg. Az ehhez szükséges társasági adó összegyűjtését követően várhatóan a jövő év májusától kezdődhet a kivitelezés. Dr. Dóka Ottó kiemelte: jövőre szeretnének ismét pályázni a rekonstrukció negyedik, befejező ütemére, amivel megvalósulhat a csarnok és környezete teljes megújulása.

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint