Útlezárások és ingyenes buszjáratok a Szent István Napokon

Útlezárások és ingyenes buszjáratok a Szent István Napokon

- Kategória: Hírek

 

Négy napra ismét a kultúráé és a szórakozásé lesz a Szent István Király út mosoni szakasza. Ezért a környéken forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a közlekedőknek az elkövetkezendő napokban.

A Szent István Napok – Nyári Fesztivál idejére kerékpár tárolókat alakítanak ki a rendezvény helyszínén, továbbá ingyenes buszjáratok közlekednek majd a programokhoz igazodva. A távolról gépkocsival érkezők számára a környéken parkolási lehetőséget biztosítanak.

Augusztus 13-án a rendezvény előkészítése miatt a vendéglátóhelyeket már elkezdik kitelepíteni, ami a járda vonalában helyezkedik el. Augusztus 16-án, csütörtökön hajnali 4-kor zárják a rendezvény helyszínét, ezért a szervezők kérik, hogy már előző este ne parkoljanak a következő utcákban: Szent István király út Magtár utca és Vilmosrév utca közötti szakasza, Iskola utca, Városház köz és a Soproni utca egy része (templomtól a Hajós utca sarkáig). A Szent István Király út ezen szakaszán a rendezvények idején a gépkocsiforgalom szünetel. Az elzárt területen maradt autókat tulajdonosaik költségére elszállítják és díj ellenében tárolják.

Ezeken a napokon ideiglenes forgalomkorlátozás lép érvénybe. A korlátozást szabványos terelőtáblákkal biztosítják. A forgalom elől elzárt területre az ott lakók gépkocsival nem hajthatnak be, gépjárművel az üzletek csak áruszállítás céljából, a rendezvény szervezőjétől (Flesch Károly Nonprofit Kft.) kapott engedéllyel közelíthetők meg. Az üzlettulajdonosokat kérik, hogy az árufeltöltést ezeken a napokon reggel 8 óráig szíveskedjenek befejezni.

Parkolási lehetőségek a lezárt terület közelében: a volt IV. sz. (lányiskola) iskola Soproni utca felől megközelíthető, parkolásra alkalmassá tett udvara (kb. 150 férőhely), Kápolna téri parkolók (kb. 30 férőhely), Családsori parkolók (kb. 50 férőhely), Rév utca, mosoni temető parkolója (kb. 45 férőhely). Parkolási lehetőség van az önkormányzati utak KRESZ-szabályok által adott lehetőség szerinti szakaszain is.

A területen átmenetileg megszűnő autóbusz megállóhelyek helyett az Aranyossziget utcában ideiglenes megállóhelyeket jelölnek ki. Az önkormányzat jóvoltából a rendezvény napjain az alábbi időpontokban ingyenes autóbuszjáratokat indítanak.

Augusztus 17-én az indulás az autóbusz végállomásról: 20.00 Indulás a rendezvény helyszínéről: 23.00. Augusztus 18-án az indulás az autóbusz végállomásról: 16.00, 18.00, 20.00, 22.00. Indulás a rendezvény helyszínéről: 23.00, 23.30, 24.00. Augusztus 19. az indulás az autóbusz végállomásról: 10.00, 14.00, 16.00, 18.00, 20.00. Indulás a rendezvény helyszínéről: 23.00, 23.30, 24.00. Augusztus 20. az indulás az autóbusz végállomásról: 09.00, 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00, 20.00, Indulás a rendezvény helyszínéről: 22.30, 23.30.

Augusztus 20-án az Iskola udvar parkolóját korlátozva használhatják, mivel az esti tűzijáték előkészítése és fellövése ezen a helyszínen zajlik. Autóikkal legkésőbb 17 óráig kérik, hagyják el az említett területet. Az Iskola utcában a tűzijáték ideje alatt a gyalogos forgalmat lezárják.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az