Fokozott ellenőrzés: Balesetek megelőzése volt a cél

Fokozott ellenőrzés: Balesetek megelőzése volt a cél

- Kategória: Hírek, Közélet

Nagyszabású közlekedésrendészeti akciót tartott a rendőrség csütörtökön Mosonmagyaróváron és a környező települések útjain. Az ellenőrzések célja ezúttal is a közlekedési balesetek megelőzése volt. Az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítottak azon jogsértésekre, amik miatt a legtöbb baleset következik be.

Az akcióban a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya mellett nagy létszámban vettek részt a vármegyei rendőr-főkapitányság munkatárasai is. Egy időben, több helyen tartottak ellenőrzéseket a környéken. Ennek tapasztalatairól Makó László, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője számolt be portálunknak. Az alezredes elmondta: sajnos az elmúlt évben emelkedett a közlekedési balesetek száma a térségben. A fő okok között ezúttal is az elsőbbségadás elmulasztása, a gyorshajtás és a kanyarodás szabályainak megszegése állt. Éppen emiatt a mostani akció során is elsősorban ezen szabályszegések kiszűrése volt ez elsődleges cél. Emellett igyekeztek kiszűrni az ittas, vagy bódult járművezetőket, valamint a passzív biztonsági eszközök használatát is ellenőrizték. Az akció során számos szabályszegéssel találkoztak a rendőrök. Egyebek mellett találtak ittas vezetőt, számos esetben kellett intézkedni a kötelező elsőbbségadás elmulasztása, valamint gyorshajtás miatt is.

Az alezredes kiemelte: a balesetek vissza szorítása érdekében az elkövetkezendő időszakban is több alkalommal tartanak majd hasonló közlekedésrendészeti akciókat a környéken.

Ez is érdekelhet...

Greiner Voluta Vízikarnevál: Sárkányhajó versenyek, sportesemények és koncertek két napon át

Idén ismét kétnapos lesz a Voulta Vízikarnevál, amit