Várkapitányi épületbe költözött a Tourinform Iroda

Várkapitányi épületbe költözött a Tourinform Iroda

- Kategória: Hírek, Közélet

Február óta új helyen működök a mosonmagyaróvári Tourinform Iroda. A Szigetköz Turizmusáért Egyesület által működtetett létesítmény a Magyar utcáról a magyaróvári vár melletti várkapitányi épületbe költözött.

A teljesen felújított várkapitányi épületet az elmúlt év végén adták át. Itt az egyetem könyvtárat és látogatóközpontot hozott létre. Ezeket a funkciókat kiegészítve egy komplex turisztikai központot alakítottak most ki a Tourinform Iroda ide költöztetésével.

A Széchenyi-egyetem és a Szigetköz Turizmusáért Egyesületet hosszú távú együttműködést kötött, aminek eredményeként most a Tour­inform-iroda a vár mellé költözhetett. – mondta el a minap tartott átadón dr. Pető Péter, az egyesület titkára, aki kidolgozta a turisztikai központ megvalósításának részleteit. Kiemelte: az elmúlt időszakban a város turizmusának egyik fő központjává vált a vár. Ezért is döntöttek úgy, hogy ide költöztetik az irodát. A további tervek közt szerepel, hogy a Magyar utcáról áthelyezik ide az ott lévő kerékpártárolót. Annál is inkább, mivel az EuroVelo kerékpárút Bécsből és Pozsonyból érkező ága a várnál találkozik. Így a kerékpáros turizmus is erősödhet ezzel.

Gráfi Szabolcs, az egyesület elnöke arról beszélt, hogy több mint tíz éve működtették a Magyar utcán a Tourinform-irodát. Most öt plusz öt évre kötöttek hosszú távú szerződést az egyetemmel arról, hogy a jövőben a várkapitányi épület ad helyet a létesítménynek. Hozzátette: három fontos szolgáltatást nyújtanak az irodában. Egyrészt koncertjegyeket értékesítenek, illetve a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club mérkőzéseire is árusítanak szurkolói bérletet, jegyet, relikviákat. Emellett minden hónap harmadik szerdáján városi sétát szerveznek kifejezetten a helyieknek. Az ingyenes séták márciustól indulnak újra. Az elnök kiemelte: régi hiányosság volt, hogy a magyaróvári belvárosban nem működött nyilvános illemhely. A látogatóközpontban ingyenes mosdó is várja a turistákat.

Az iroda hétköznapokon 8 és 16 óra között tart nyitva, június 15-től szeptember első hetéig pedig szombatonként 9 és 13 óra között is.

 

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az