Diplomaátadó az egyetemi karon

Diplomaátadó az egyetemi karon

- Kategória: Hírek, Közélet

A Széchenyi István Egyetem téli diplomaátadóinak sorát az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar kezdte meg, ahol az „Oktatók a hallgatókért” díjat is átadták a minap.

Az ünnepségen dr. Tóth Tamás dékán köszöntőjében kiemelte az elmúlt évek fejlesztéseinek fontosságát, valamint köszöntötte az óvári gazdászok népes családjához csatlakozó diplomát szerzett fiatalokat.

„A több mint két évszázad történetéből ugyan rövid, de meghatározó időszak a Széchenyi István Egyetem kötelékében eltöltött nyolc év. Az intézményhez történt csatlakozás óta rendkívül pozitív, a jövőképességet nagymértékben erősítő változások történtek, mutatva az egyetem vezetésének a kar fejlesztése iránti elkötelezettségét. Hazai és európai uniós, valamint saját források bevonásával jelentős fejlesztések valósultak meg az elmúlt években” – emelte ki a dékán, utalva többek között a vár és környezete, valamint számos épület felújítására, illetve a Smart Farm tangazdaság létrehozására.

Ezt követően dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a végzetteket, és hangsúlyozta, hogy az agrárium precíziós és digitális megújulásának időszakában különösen fontos, hogy a diplomát szerző fiatalok tudásukat a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar szolgálatába állítsák.

A város polgármestere, dr. Árvay István arra biztatta a frissdiplomásokat, hogy őrizzék meg emlékezetükben a várost, melynek hosszabb-rövidebb ideig lakói voltak és életpályájukkal vigyék jó hírét ország- és Európa-szerte. A nemzetközi hallgatókat pedig a kar tudományos dékánhelyettese, dr. Molnár Zoltán köszöntötte.

Az esemény a végzettek eskütételével folytatódott, akik diplomájuk átvétele után a „Mosonmagyaróvár tiszteletbeli polgára” címet igazoló oklevelet is megkapták.

Az ünnepségen a kiemelkedő oktatói tevékenységért a Hallgatói Önkormányzat által odaítélt „Oktatók a hallgatókért” díjban részesült dr. Kalmár Sándor, az Agrárökonómiai Tanszék egyetemi docense. Ezután idén 20. alkalommal átadták a Mintagazdaság címet, amit a Dunakiliti Agrár Zrt. és a Galliform Kft. képviselői vehettek át, míg az Elismert gyakorlati hely címet a Gazdakontroll Kft. kapta.

 

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az