Főkapitányi elismerés a hagyományőrző határőr klub elnökének

Főkapitányi elismerés a hagyományőrző határőr klub elnökének

- Kategória: Közélet

A tavalyi év során alakult meg huszonöt taggal a Mosonmagyaróvári  Határőr Klub. Az egykori határőrzők és szervezeteik haladó hagyományainak életben tartása, ápolása mellett céljaik és feladataik közé emelték a nyugállományú, volt hivatásos munkatársakról való gondoskodást, a hazafias honvédelmi nevelést, hadisírok gondozását, kapcsolattartást más, de hasonló tevékenységet végző rend védelmi és honvédelmi szervezetekkel. A klub tagjai között vannak egykori hivatásos és sorállományú határőrök, aktív és nyugállományú rendőrök, honvédtisztek, de a város köztiszteletben álló civil polgárai is, mint pártoló tagok.

Az elmúlt időszak járványügyi helyzete meglehetősen korlátozó hatása ellenére a szervezet
aktív  és kézzelfoghatóan, olykor demonstratívan is működik. A tevékenység nem korlátozódott csak a városra, kibővült a teljes megyére, sőt követve a valamikori Győri Határőr Igazgatóság illetékességi területét, a szomszédos Komárom-Esztergom megyére is. Komáromban és Esztergomban, illetve környékükön sok egykori határőr él. A klub vezetése folyamatos kapcsolatot tart velük. Ennek a munkának az elismeréseként, Farkas Gábor rendőr dandártábornok, a Komárom-Esztergom megyei Rendőr-főkapitányság vezetője az 1956-os forradalom emlékének tiszteletére szervezett ünnepségen Mozsolics Attilának, a hagyományörző határőr alezredesnek, a mosonmagyaróvári klub elnökének, a rendőrségi
gondozási körbe tartozók érdekében végzett munkája elismeréseként Szent György Emlékplakettet adományozott.
Ezt megelőzően az elnök a Mosonmagyaróváron végzett, hasonlóan eredményes munkájáért Szabó Jenő ezredestől, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetőjétől elismerő oklevelet és tárgyjutalmat vehetett át. A városi rendőrkapitány egyben jelezte, hogy aktív tagja kíván lenni a Mosonmagyaróvári Határőr Klubnak.

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklós: „A város érdeke felül fogja írni a pártérdeket”

„Bízom az októberben munkába álló képviselő-testület minden tagjának