Figyelmetlenség miatt történnek a balesetek a kereszteződésben

Figyelmetlenség miatt történnek a balesetek a kereszteződésben

- Kategória: Közélet

Szakhatósági bejárás kezdeményezését javasolja a rendőrség a Terv és Szekeres Richárd utcák kereszteződésében. Noha korábban történtek már itt forgalomtechnikai beavatkozások a balesetek megelőzése érdekében, továbbra is sok a karambol a csomópontban. A tapasztaltok szerint azonban nem forgalomtechnikai hiányosság, hanem a sofőrök figyelmetlensége miatt következnek be itt a balesetek.

Számos közlekedési baleset történt az elmúlt időszakban a Terv és Szekeres Richárd utcák kereszteződésében, Mosonmagyaróváron. Ezek közül több nem csupán anyagi kárral járt, hanem személyi sérülés is történt a karambolokban. Legutóbb szerdán ütközött itt két autó.

A rendőrségi statisztikában is látszik, hogy sok baleset történik ebben a kereszteződésben, noha több, csupán anyagi kárral járó ütközést nem is jelentenek a hatóságoknak. Az elmúlt évben is számos alkalommal kellett itt helyszínelniük a rendőröknek, sokszor személyi sérüléssel járó balesetnél. Sőt, idén is történt már itt néhány karambol. – tudtuk meg Zwickl Krisztiántól, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársától. Elmondta: az itt történt balesetek mindegyike figyelmetlenségből adódott, az autósok a kihelyezett jelzőtábla ellenére nem adtak elsőbbséget a védett úton haladónak. Korábban vizsgálták már a csomópontot, aminek eredményeként a forgalomtechnikai tükröt helyezett ki az  út üzemeltetője, valamit a „különösen veszélyes helyre” figyelmeztető útburkolati jellel látták el a csomópontot. Ennek ellenére továbbra is számos baleset történt ebben a kereszteződésben.

A szakember hozzátette: a kereszteződésben nem találtak forgalomtechnikai hiányosságot. Minden esetben a járművezetők figyelmetlensége okozta a balesetet. Az ütközések egyre nagyobb számához hozzájárulhat az is, hogy lényegesen megnőtt a forgalom ezen az útszakaszon. Az 1-es számú főút közeli csomópontjában a közelmúltban vált lehetővé a balra kanyarodás, a Terv utca irányába. Ezzel lényegesen nagyobb lett a forgalom a Mofém-telepen, sokan használják „menekülő útként” a Terv utcát, hogy kikerüljék a jelzőlámpás csomópontokat és a belvárosi forgalmat. Részben ennek is köszönhető a baleset számának emelkedése ebben a csomópontban.

Zwickl Krisztián elmondta: a legtöbb alkalommal amiatt történik baleset ebben a kereszteződésben, hogy a Szekeres Richárd utcában haladó jármű nem ad elsőbbséget a neki balról érkező járműnek. A további ütközések megelőzése érdekében a rendőrség a közeljövőben szakhatósági bejárást kezdeményez a csomópontban, aminek során egyebek mellett vizsgálják majd a megfelelő beláthatóságot is. – tette hozzá a szakember.

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint