Felavatták a Gyermekjóléti Központ épületét

Felavatták a Gyermekjóléti Központ épületét

- Kategória: Hírek

A Mosonmagyaróvár Térségi Társulás a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Vasutas utca létesítményének felújítására és bővítésére 150 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert 2017-ben.

A beruházás megvalósításának köszönhetően külön épületrészben kapott helyet a hatósági és speciális munkacsoport, valamint az alapszolgáltatás. A bővített épületszárnyban tanácsadó irodákat és egy multifunkciós nagytermet létesítettek, mely alkalmas esetmegbeszélések, esetkonferenciák, egyéb nagylétszámú összejövetelek (baba-mama klub, álláskereső tréning, önismereti) és egyéb csoportfoglalkozások lebonyolítására is. Kialakításra került egy melegítőkonyha is étkezőhellyel, ahol a kapcsolattartási ügyelet ideje alatt a szülők ételmelegítési, etetési lehetőséget kapnak.

Az épület avatására a minap, ünnepélyes keretek között került sor. Dr. Nagy István, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta, az itt dolgozók olyan munkát végeznek, melyet nem lehet rutinból ellátni, mert ez egy nagy szívvel megoldandó nagy feladat. Az itt dolgozók a rászorulókat, a várost szolgálják. Örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy látja, arányosan fejlődik Mosonmagyaróvár –  épülnek az utak, megy előbbre az ipar, megújulnak az intézmények -, az önkormányzat tudatos döntéseinek megfelelően, arányosan, egymásra épülve. A város a gazdasági versenyben élen jár, ezért fejlődik. Dr. Árvay István a 26 települést összefogó társulás elnökeként mondott ünnepi beszédet. Kihangsúlyozta, nagyszerű dolog az, hogy a pályázatok segítségével a pénz a szociális intézményeket  is megtalálta, azonban a tárgyi feltételek javítása mellett most a szociális ágazatban dolgozók anyagi megbecsülésének javítását kell személyes küldetésüknek tekinteni. A térségi társulás minden településének közös tehervállalására van szükség a szociális ágazatban dolgozók jobb anyagi megbecsülésének biztosításához. Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke köszönetet mondott a Magyar Kormánynak, mert ilyen rövid idő alatt, ekkora fejlesztési forrást még soha nem biztosítottak az önkormányzatok részére. Kiemelte a társulás elnökének korrekt együttműködését, a szándékot, hogy mindig a városon túlmutató célokra kért forrást, hiszen ez a beruházás is a tagtelepülések feladatainak ellátását szolgálja. Ma már követelmény, hogy a szociális szférában dolgozók is méltó körülmények között tudjanak, hiteles munkát végezni. E beruházással Mosonmagyaróvár és térsége meghosszabbította a Családok Évét. A megnyitó szalagátvágással és a létesítmény megtekintésével zárult.

A projekt megvalósítás bruttó bekerülési költsége 165 millió forint volt. A 150 millió forintos pályázati támogatáson kívül Mosonmagyaróvár Város Önkormányzatának önrésze 6,7 millió Ft, Mosonmagyaróvár Térségi Társulás önrésze 5,7 millió Ft, a Család- és Gyermekjóléti Központ saját forrása 2,7 millió Ft volt.

 

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az