Felpörgött a keddi bolhapiac

Felpörgött a keddi bolhapiac

- Kategória: Közélet

Egyre nagyobb az érdeklődés a keddi bolhapiac iránt Mosonban. A parkolók folyamatos zsúfoltsága miatt a jövő évtől keddenként is fizetős lesz a várakozás a piac környékén.

Néhány éve indult el a mosoni piacon keddenként a használtcikk vásár. A bolhapiac népszerűsége folyamatosan nő, egyre több a vásárló és az eladó is. Amint azt Tóth Lászlótól, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. csoportvezetőjétől megtudtuk: mintegy öt éve vetette fel néhány használtcikk árus, hogy keddenként szeretnék a mosoni piacon kínálni portékáikat. Korábban egyébként csütörtök és szombat mellett a keddi napokon is működött piac Mosonban, ám egyre kevesebb volt az érdeklődő és így az árus is, ezért közel tíz éve megszüntették. A néhány éve indult bolhapiac viszont egyre nagyobb az érdeklődés.

Szinte teltházzal működik már keddenként a piac, az őstermelői részen lévő asztalok csaknem mindegyikét elfoglalják az árusok. Sőt, főleg ünnepek előtt néhány őstermelő is kínálja már az áruját ezeken a napokon.

A keddi piacokon az árusoknak nem kell helypénzt fizetniük és egyelőre nem is tervezi ennek bevezetését a Városüzemeltető egészen addig, amíg nem lesz vita a helyek elosztásában. A bolhapiac iránti nagy érdeklődés viszont azt eredményezte, hogy lényegesen megnőtt ebben az időszakban a környező parkolók kihasználtsága. Kedd délelőttönként szinte nem találni már szabad helyet. A probléma megoldása érdekében döntött úgy a képviselő-testület, hogy a csütörtöki és szombati rendhez hasonlóan kedden reggel 8-tól délután 2-ig fizetőssé teszik a piac körüli parkolókat, a Kápolna téren, az Ostermayer utcában, a Szent István király úton és a Fürdő utcában.

Ez is érdekelhet...

Greiner Voluta Vízikarnevál: Sárkányhajó versenyek, sportesemények és koncertek két napon át

Idén ismét kétnapos lesz a Voulta Vízikarnevál, amit