Először szerveztek önkéntes véradást

Először szerveztek önkéntes véradást

- Kategória: Közélet

Az SMR közel ötszáz ember életét mentette meg.

Ha abból indulunk ki, hogy egyetlen véradással három életet menthetünk meg, akkor örömmel jelenthetjük, hogy az SMR közel másfélszáz munkatársa – a magyarországi vállalat életében első alkalommal megrendezett véradás keretében – majdnem ötszáz ember életmentéséhez járult hozzá.

Február második felében, két pénteki napon rendeztük meg az SMR első magyarországi véradását. Először a mosonmagyaróvári telephelyünkre vonultak ki a Győri Vérellátó Központ munkatársai, ahol 75 dolgozónk nyújtotta a karját. Egy hétre rá Mosonszolnokon folytatódott a véradás, ott 72 munkatársunk vállalta, hogy részt vesz a segítségnyújtás ezen formájában.

Szokoli Réka, cégünk HR-generalistája örömmel újságolta, hogy a 147 fős részvétel messze felülmúlta az előzetes várakozásaikat.

– Megdöbbentem, mikor arról olvastam, hogy országosan hetente 10 ezer ember véradása szükséges a megfelelő mennyiségű vérkészlet fenntartásához. Részben ezért is határoztunk úgy, hogy az SMR-nél megteremtjük az önkéntes véradás hagyományát. Örömmel tapasztaltuk, hogy nem csupán rutinos véradók álltak a kezdeményezés mellé, hanem nagyon sokan első alkalommal vállalták ezt a hétköznapinak tűnő cselekedetet, mely által mégiscsak többnek, jobbnak érezheti magát az ember. Mi a magunk módján kis ajándékokkal kedveskedtünk a véradóknak, akik szinte kivétel nélkül közösségi élményként élték meg az eseményt.

Biacsics Elvira, a Magyar Vöröskereszt mosonmagyaróvári területi szervezetének vezetője elégedetten nyugtázta, hogy mennyire sikeres volt az SMR első véradása. Elmondta, hogy a véradásban egyébként országosan élen járó Győr-Moson-Sopron megyében levett vért a megye kórházaiban, illetve térségben élő betegek máshol történő kezelésénél használják fel.

– Hálásak vagyunk az SMR-nek, hogy hagyományteremtő szándékkal megteremtette munkatársainak a helyben történő véradás lehetőségét. S persze kimondottan hálásak vagyunk az SMR azon dolgozóinak, akik önzetlenül, a legnagyobb erkölcsi elismerésre méltó módon segítettek. Bízunk abban, hogy a nem kevés első véradó a jövőben is nyújtja majd a karját – ha máshol nem, a soron következő SMR-es véradáson…

Csalló Viktória

2015/6

 

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti