Életmentő eszközre gyűjtenek

Életmentő eszközre gyűjtenek

- Kategória: Közélet

Egy életmentő készülék, az úgynevezett Lifepak bifázisos defibrillátor beszerzése érdekében kezdtek gyűjtésbe Mosonmagyaróváron. Az eszközre a Karolina Kórház sürgősségi osztályán lenne szükség.

Összefogásra és közös gyűjtésre buzdítja a helyi vállalkozásokat és az itt élő emberek Szabó Anita, a Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. ügyvezető helyettese. Célja, egy fontos, életmentő eszköz beszerzése a Karolina Kórház sürgősségi osztálya számára. Mint mondja: a hazai egészségügyi ellátás nehéz helyzetben van. Az intézmények működésének finanszírozása szinte minden forrást felemészt, ezért fejlesztésre csak nagyon szűkös keret áll rendelkezésre. A probléma sajnos érinti a mosonmagyaróvári Karolina Kórházat is. Ezért merült fel benne – miután tudomására jutott, egy fontos műszer hiányzik a sürgősségi osztályról -, hogy összefogásra és gyűjtésre buzdítsa a helyi vállalkozásokat és az itt élő embereket. Az osztálynak egy életmentő, könnyen mobilizálható eszközre, egy úgynevezett „Lifepak” bifázisos defibrillátorra van szüksége. Szabó Anita hangsúlyozta: a „Lifepak”, mint „életcsomag” hűen tükrözi, hogy miért is szükséges az összefogás. Az eszköz akár hat vizsgálatot tud egyszerre elvégezni, ami elengedhetetlen vészhelyzet esetén.

Szabó Anita kiemelte: a sürgősségi betegellátás fejlesztése, hatékonyságának növelése, színvonalának emelése mindannyiunk érdeke. Ezért indított gyűjtést  – a mosonmagyaróvári Rotary Club résvételével – a műszer a megvásárolása érdekében. Mintegy 6 millió forintra lenne szükség az eszköz beszerzéséhez, aminek csaknem fele már rendelkezésre áll az adományokból. A még hiányzó összeg összegyűjtése érdekében azonban várják cégek és magánszemélyek adományait, akár néhány ezer forint is nagy segítséget jelentene. A műszer beszerzése érdekében borvacsorát is szerveznek október 24-én a Malomcafe-ban, aminek bevételét szintén erre a célra fordítják. Ugyancsak ezt a jótékony célt szolgálja a Flesch Kft. által november 4-én megrendezendő Boragora elnevezésű esemény is. Minden belépőjegy árából ezer forintot ajánlanak fel az életmentő eszköz beszerzésére.

Az adományokat a Rotary Club Raiffeisen Banknál vezetett 12092000-01587851-00200009 számlájára várják, a közleményben kérik feltüntetni, hogy „Lifepak”. A gyűjtéssel kapcsolatban további információ a 96/579-513-as telefonszámon kérhető.

lifepak

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint