Egészség ezreknek, baba ultrahang a Karolina Kórháznak

Egészség ezreknek, baba ultrahang a Karolina Kórháznak

- Kategória: Közélet

Május 30-án több ezer mosonmagyaróvári lakos tett egészségéért, valamint a városi közösségért, hiszen részvételükkel a Karolina Kórház – Rendelőintézet eszközbeszerzéséhez is hozzájárult. A Richter Gedeon 2 millió forintos alapfelajánlását a lakosok szűréseken, tanácsadásokon, előadásokon való részvételükkel 1.821.000 forinttal egészítették ki, így a gyógyszercég a nap végén 3.821.000 forint adományt adott át a Karolina Kórház számára. Az intézmény az összeget nőgyógyászati osztályuk fejlesztése érdekében baba ultrahang beszerzésére fordítja.

Az egészség megőrzésének az aktív, kiegyensúlyozott életmód mellett elengedhetetlen része a szűrővizsgálatokon történő rendszeres részvétel is. Ezt megerősítve nyilatkozott dr. Bertalan István főigazgató főorvos a program kapcsán: – A mai nap legfőbb üzenete, hogy az egészségügyi ellátás fejlettsége önmagában kevés az egészség megőrzéséhez. Legalább olyan fontos, az egészségtudatos gondolkodás megléte. Vegyük észre szervezetünk első jelzéseit, hogy időben megfelelő ellátást kapjunk és hosszútávon jelentős egészségnyereséget érjünk el. Az adományból nőgyógyászati osztályunk számára modern ultrahangkészüléket fogunk vásárolni, melynek segítségével tovább tudjuk növelni a hatékony, jó minőségű, lakosságközeli betegellátást. Dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere szintén üdvözölte a program megvalósulását, hiszen ez egyszerre szolgálja a város közegészségügyi helyzetének javulását és a kórház fejlesztését.

A rendezvényen a saját egészségük mellett a közösségért is tehettek a résztvevők. A Richter, a program keretében 2 millió forint adományt ajánlott fel a Karolina Kórház – Rendelőintézet számára, amelyet minden, a lakosok által elvégzett szűrés, tanácsadás, végighallgatott előadás után további 300 Ft-tal növelt. A mosonmagyaróvári lakosok aktív részvételének köszönhetően a nap végén Dr. Bertalan István főigazgató főorvos 3.821.000 forint adományt vehetett át Dr. Zalai Károlytól, a Richter Gedeon Nyrt. PR főmunkatársától.

 2015/10

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint