Pályázatokból fejlesztenek Halászin – Megújul a templom előtti tér is

Pályázatokból fejlesztenek Halászin – Megújul a templom előtti tér is

- Kategória: Kistérség

Főként pályázati forrásból számos fejlesztés megvalósítását tervezi a halászi önkormányzat az elkövetkezendő időszakban. Összességében mintegy 430 millió forintból fejlődhet a falu.

A nehézségek ellenére is számos fejlesztés valósulhat meg Halászin a következő időszakban is, köszönhetően a már elnyert és elbírálás alatt lévő pályázatoknak. Amint azt Majthényi Tamás polgármester portálunknak elmondta: a tervezett fejlesztések közül a legfontosabb, hogy végre elkészülhet a Máriakálnok és Halászi közötti kerékpárút. A Máriakálnok gesztorságával megvalósuló beruházásra mintegy 250 millió forintos támogatást nyert a két település. A projekt előkészítése már folyamatban van.

A polgármester hozzátette: az energiaárak drasztikus növekedése Halászi önkormányzatát is kihívások elé állította. Éppen ezért áttekintették, miként tudnak spórolást elérni az önkormányzati intézmények. A költségek csökkentése érdekében sikeresen pályáztak a sporttelepre napelemek telepítésére. Keresik azonban a további megtakarítási lehetőségeket is.

Majthényi Tamás elmondta: ugyancsak pályázati forrásból újítják meg a település központját, a templom előtti teret. Itt a zöldfelület megújítása mellett térburkolásra és a díszkivilágítás kiépítésére is sor kerül. Folyamatban van továbbá az Ady Endre, Kossuth Lajos és Dunasor utcák jelenlegi csapadékvíz szikkasztóinak felújítása, ami pályázati forrásból szintén az idei évben megvalósulhat. Elbírálás alatt van több útépítési pályázat is.

Majthényi Tamás kiemelte: fontos feladat, hogy újabb cégek telepedjenek le a településen, ennek érdekében fejlesztik az ipari parkot. Erre a célra is nyertek pályázati forrást az elmúlt évben. Szeretnék, ha az ebből befolyó adóbevételeket a falu fejlesztésére fordíthatnák.

Ez is érdekelhet...

Csingis lovak Halászin

Ahogy minden évben, úgy ezúttal is nagy érdeklődés