Egyesül a Futura és az IMGSZ

Egyesül a Futura és az IMGSZ

- Kategória: Hírek

A Futura és az Intézményi Működtető és Gazdálkodási Szervezet (IMGSZ) egyesítéséről határozott legutóbbi ülésén a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete.

Az önkormányzat még az elmúlt év végén írt ki pályázatot az Intézményi Működtető és Gazdálkodási Szervezet (IMGSZ) igazgatói munkakörének betöltésére, a jelenlegi igazgató öt évre szóló kinevezésének lejárata miatt. A pályázatok benyújtási határideje január eleje volt, ám eddig a határidőig senki sem jelentkezett. A vezetői munkakör betöltése érdekében további potenciális jelentkező reményében a pályázat benyújtási határidejét egy hónappal meghosszabbították.

Eközben egyeztetések zajlottak annak érdekében, hogy az átmeneti időszakban is biztosított legyen az intézmény vezetése, működése. A februári határidőig terjedő időszakban igyekeztek olyan kutatómunkát folytatni, melynek eredményeként esélyes pályázók érdeklődését felkeltik. Ennek ellenére továbbra sem volt érdeklődés.

A megoldás keresése abba az irányba mutatott, hogy az önkormányzat intézményrendszerében célszerű keresni a lehetőséget. A városi intézmények feladatkörében vannak átfedések, melyek egységesítése célszerű és hatékony intézkedés lehet a mindennapi működés megszervezésében.

Ezen megfontolások is vezettek a Futura Élményközpont és Rendezvényház és az IMGSZ szorosabb együttműködésének átgondolására. A testület döntése értelmében az IMGSZ beolvadással egyesül a Futura Élményközpont és Rendezvényházzal. Az így kialakuló intézmény Futura Szolgáltató Központ elnevezést kap egyesítve a jogelőd intézmények valamennyi jellemző fő feladatát, mely önálló gazdálkodási jogkörrel rendelkező költségvetési szervként működik majd.

A Futura Élményközpont és Rendezvényház eddig nem önálló gazdálkodási jogkörrel működő költségvetési szerv volt. Mivel ezt követően önálló gazdálkodási jogkörrel fog működni, a Futura Szolgáltató Központ gazdasági vezetőjének nevezik ki az IMGSZ eddigi gazdasági vezetőjét.

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar