Zöldségszalámi és kismama-tojás

Zöldségszalámi és kismama-tojás

- Kategória: Hírek

Az újítások és az innovatív ötletek révén lehet hosszú távon is sikeres a hazai agrárium. – hangsúlyozta dr. Nagy István kedden a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság-és Élelmiszertudományi Karán tartott sajtótájékoztatón, ahol bemutatták a SALAdMI névre keresztelt zöldségszalámit és a folsav, illetve omega-3 zsírsavban bővelkedő kismama-tojást.

Az eseményen dr. Böjthe Kálmán, a Blue Seven Group Zrt. vezérigazgatója beszélt azon új innovációik eredményeiről, amik révén megszülethettek ezek a termékek. Elmondta: elsősorban a várandós kismamák és születendő gyermekeik egészségét szolgálja a mosonmagyaróvári egyetemi kar egyik munkatársával közös, a Blue Seven Group Zrt. által fejlesztett legújabb szabadalom, a kismama-tojás, mely hamarosan a hazai boltok polcain is elérhetővé válik. Ennek magas a folsavtartalma kulcsfontosságú támogatást jelnet az egészséges magzati fejlődéshez. Az okos-, vagy más néven kismama-tojás a folsav mellett vasat, cinket, omega-3 zsírsavakat is tartalmaz. A tojás ráadásul egy másik élelmiszerfejlesztési projektnek is része. A SALAdMI egy vegetáriánus szalámi, aminek egyik alkotóeleme a kismama-tojás. A zöldségszalámit egy egyetemi hallgató fejlesztette ki. A SALADMI teszt-gyártása a közelmúltban már elindult a Funkció Kft. segítségével

Az eseményen dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: a minőségi magyar élelmiszerekre, az új hazai fejlesztésekre és nem utolsó sorban a mosonmagyaróvári egyetemi kar reflektorfénybe lévő bátor, fiatal tehetségeire hívják fel a figyelmet ezek az újítások is. Hozzátette: A Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári kara, a MATE és az innovatív magyar termékeket piacokra bevezető Blue Seven Group Zrt. szoros együttműködésének köszönhetően az új szemlélet gyökereit fedezhetjük fel a hazai agráriumban. A modell lényege, hogy megmutatja az egyetemi hallgatóknak, miként kamatoztathatják tudásukat a gazdaságban, hogyan léphetnek fejlesztéseikkel a piacokra.

„A koronavírus járvány bebizonyította, hogy a mezőgazdaság és a rá épülő hazai élelmiszeripar az ország legfontosabb bástyája. A pandémia idején rendkívüli mértékben felértékelődött a társadalom szemében az egészséges, biztonságos, minőségi magyar termékeket előállító termelők, gyártók, kutatók, fejlesztők munkája. A mosonmagyaróvári kar hallgatóival együttműködve a Blue Seven Group Zrt. és a MATE a találmányok szabadalmi bejelentésével, a piaci szereplők feltérképezésével, bevonásával segíti átültetni a kutatási eredményeket a gazdaságba. Az eddigi eredményeket három sikerre ítélt szabadalom, késztermék fémjelzi. Az okostojás, a SALAdMI elnevezésű zöldségszalámi, valamint egy különleges takarmány is az együttműködésnek köszönhetően vált piacképes termékké.” – hangsúlyozta dr. Nagy István.

A zöldségszalámit Csurka Tamás, a termék fejlesztője mutatta be a jelenlévőknek.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az