Várják a sárkányhajósok jelentkezését az idei Volutára

Várják a sárkányhajósok jelentkezését az idei Volutára

- Kategória: Hírek

Idén már tizenharmadik alkalommal csapnak össze egymással a sárkányhajó csapatok a Mosoni-Dunán a június 22-én megrendezendő Voluta Nemzetközi Vízikarneválon Mosonmagyaróváron. A szervezők várják a sárkányhajó csapatok jelentkezését.

Egy kis civil kezdeményezésből indult, ma pedig már Mosonmagyaróvár és a térség egyik legnagyobb turisztikai vonzerővel rendelkező rendezvénye a Voltuta Nemzetközi Vízikarnevál. Idén, június 22-én csapnak majd össze egymással a sárkányhajók a Mosoni-Dunán. A Voluta néhány éve már hivatalos városi rendezvény, szervezésében együttműködik a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület és a Flesch Károly Nonprofit Kft.

A csapatok június 13-ig nevezhetnek a versenyre. A nevezési lapot leadhatják személyesen a Flesch Központban (Mosonmagyaróvár, Erkel F. u. 14.) Hohner Barbaránál, vagy elektronikusan excel táblázatban kitöltve a hohner.barbara@flesch.hu címen.

A sárkányhajó versenyen 200 méteres futamokat rendeznek a következő kategóriákban:

Nagyhajó versenyszámban: (16 versenyző) MIX, férfi, női, sulisárkány

Kishajó versenyszámban: (10 versenyző) Mix.

Lesz továbbá ezúttal is 2000 méteres MIX kategóriájú futam.

Változás az előző évekhez képest, hogy idén a diákoknak nem rendeznek külön verseny napot, ők is ugyanazon a napon versenyeznek, mint a felnőttek.

Versenyszabályzat

Nevezési_lap

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az