Tanuszoda épül a Városközpontban

Tanuszoda épül a Városközpontban

- Kategória: Hírek

Kormányzati támogatással, mintegy egymilliárd forintból épül tanuszoda Mosonmagyaróváron. Ehhez a város biztosította a szükséges területet a Fácános utcában. A munkaterületet az elmúlt év végén adták át és várhatóan a jövő év márciusára készül el a létesítmény.

A néhány éve indított állami program célkitűzése, hogy Magyarországon minden gyermek tanuljon meg úszni legkésőbb az általános iskola alsó tagozatában. Ehhez létesítményekre is szükség van, aminek jegyében már évek óta tart a tanuszoda-építési program.  Ennek eredményeként gazdagodhat Mosonmagyaróvár is egy tanuszodával.
Amint azt dr. Nagy István agrárminisztertől, a térség országgyűlési képviselőjétől megtudtuk, a tanuszoda megvalósítása mintegy 1,2 milliárd forintba kerül, amit teljes egészében az állam finanszíroz. A Fácános utcában lévő munkaterület átadására az elmúlt év végén került sor. A beruházásra 480 nap áll a kivitelező rendelkezésére. Azaz legkésőbb 2022. március végére el kell készülnie az uszodának.
Az ehhez szükséges 3200 négyzetméteres ingatlant az önkormányzat 2017-ben alakította ki és adta át az államnak. Az uszodában egy tíz és egy huszonöt méteres medencét hoznak majd létre.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az