Tankok, repülőgépek, autók, motorok az arénában

Tankok, repülőgépek, autók, motorok az arénában

- Kategória: Hírek

Mintegy negyven országból, az Amerikai Egyesület Államoktól kezdve Ausztráliáig érkeztek résztvevők Mosonmagyaróvárra, az UFM Arénába a hétvégén a huszonkettedik alkalommal megrendezett Nemzetközi Makett Kiállításra és Versenyre, illetve Duna Takarék Makettépítő Kupára.

Harci járművek, repülőgépek, helikopterek, autók, motorok és egyéb járművek kicsinyített másai töltik meg ezen a hétvégén a mosonmagyaróvári UFM Arénát, a Mosonmagyaróvári Makettező Klub, az önkormányzat és a Flesch Nonprofit Kft. szervezésében megrendezett nemzetközi makett kiállításon. Az eseményre csaknem negyven országból érkeztek résztvevők. A hazai makettezőket követően idén a legtöbben Olaszországból érkeztek, összesen 133 olasz makettező nevezett a versenyre. Ezúttal sokan jöttek a Távol-Keletről is, Tajvanból például tizenegy makettező hozta el munkáját.

Hatvanhat kategóriában összesen több mint nyolcszáz makettező mintegy 2300 makettel nevezett a mosonmagyaróvári versenyre. A legtöbb alkotás a második világháborús harci járművekből van, míg a legkevesebbet hajókból láthatják az érdeklődők. Több különlegesség is megtalálható az idei felhozatalban, ilyen például a Kínából érkezett két óriási méretű harckocsi makett, valamint elhozta az ország egyik legismertebb Lego-építője a 3,5 méteres hajó modelljét is.

A makettek vasárnap délig ingyenesen megtekinthetők az UFM Arénában. Ez idő alatt számos családi program is várja az érdeklődőket a rendezvényen.

 

 

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az