Színpad épül a várárokban

Színpad épül a várárokban

- Kategória: Hírek

Szabadtéri színpad és a hozzá tartozó kiszolgáló létesítmények építése zajlik hetek óta a várárokban Mosonmagyaróváron. A létesítmény egy CLLD-pályázat keretében valósul meg, amihez az Óvári Gazdászok Szövetsége pályázott támogatásért. Mintegy 50 millió forintot nyertek a kivitelezésre. A több mint 10 millió forintos önrészt a Széchenyi István Egyetem nyújtja, amely a megvalósítás szakmai támogatását is biztosítja.

Hetek óta zajlanak a munkák a mosonmagyaróvári várárokban, ahol egy szabadtéri színpad épül. A kivitelezést azonban hosszas előkészítés előzte meg az elmúlt hónapokban. Amint azt dr. Teschner Gergely projektmenedzser portálunknak elmondta: az Óvári Gazdászok Szövetségének korábbi elnöke és a városvezetés között folytatott egyeztetések során merült fel a szabadtéri színpad felépítésének ötlete, amivel színesíthetnék Mosonmagyaróvár kulturális életét és újabb funkciót kaphatna a közelmúltban felújított vár is. Ezt követően adódott egy pályázati lehetőség a létesítmény megvalósítására, amihez pályázatot nyújtott be a szövetség. Az elbírálást követően mintegy 50 millió forintos támogatást kapott az egyesület a színpad felépítéséhez. A kivitelezés teljes költsége azonban meghaladja ezt az összeget, ezért a Széchenyi István Egyetem is jelentős összeggel járul hozzá a megvalósításhoz, hiszen az intézmény célja a vár és környezete komplex megújítása.

Dr. Teschner Gergely hozzátette: a tervezés során igyekeztek minél több érintettet bevonni és kikérni a véleményüket. Éppen ezért az egyetem, az önkormányzat és a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület közösen járta be a területet és egyeztetett a színpad végső helyszínéről. Mindezek eredményeként készültek el a tervek, amik alapján aztán az elmúlt év végén megkezdődött a kivitelezés.

A létesítményben a színpad mögötti kiszolgáló épületben öltözők és mellékhelyiségek is helyet kapnak. Előkészítik továbbá a színpad későbbi befedését is. A tervek szerint a létesítmény március végére elkészül. Ezt követően kulturális rendezvény, zenés est, koncert vagy akár kertmozi helyszíne is lehet a várárok.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az