Nemzetközi régiségvásár ezer négyzetméteren

Nemzetközi régiségvásár ezer négyzetméteren

- Kategória: Hírek

Minden bizonnyal számos érdekességet találnak majd a hétvégén Mosonmagyaróváron első alakalommal megrendezendő nemzetközi régiségvásáron mindazok, akiket izgalomba hoznak az elmúlt idők tárgyai, vagy esetleg tenni akarnak egy kis időutazást nagyszüleik, dédszüleik korának emlékei között.

Festmények, porcelánok, arany, ezüst tárgyak, órák, szobrok, és a lista szinte végtelen, az elmúlt évtizedek emlékeitől egészen a több száz éves tárgyakig. – hangsúlyozza Versánszky Zoltán, debreceni régiség kereskedő, aki úgy határozott, az osztrák – szlovák – magyar hármashatár közelében, Mosonmagyaróváron hoz létre nagyszabású, nemzetközi régiségvásárt. Mint mondja: családjuk már harminc éve foglalkozik antik tárgyak kereskedésével, azóta működik régiség üzletük Kolozsváron is. Tíz éve rendszeresen szerveznek ott vásárt, eddig összesen közel százhúsz ilyen eseményt rendeztek, amit ma már a szakmában a legnagyobbak között tartanak számon a környező országokban. Versánszky Zoltán fiával, Lóránddal folyamatosan járja Európa régiség vásárait,eladnak, vásárolnak, bővítik a gyűjteményüket. Az utazások során vetődött fel az ötlet, hogy itt a hármashatár közelében, Mosonmagyaróváron hozzanak létre egy antik bazárt, ahol a magyar, osztrák és szlovák kereskedők, gyűjtők adhatják-vehetik egymás tárgyait.

Versánszkyék ehhez kiváló helyszínt is találtak Mosonmagyaróvár határában, az M1-es autópálya mellett. A hosszú ideje elhanyagoltan álló ezer négyzetméteres raktárcsarnokot az elmúlt hónapok során rendbe tették. Mára minden szükséges engedélyt is beszerezték, így az első nemzetközi régiségvásárt október 25-én, csütörtökön, 26-án, pénteken és 27-én, szombaton tartják a kamionparkoló melletti fedett csarnokban. Az előzetes visszajelzések alapján jönnek régiségkereskedők Debrecenből, Budapestről, Ausztriából, Szlovákiából és még Romániából is. Várnak mindenkit, aki venni, eladni, vagy csak egyszerűen nézelődni szeretne. Versánszky Zoltán azt mondja: ez lesz Magyarország első fedett régiségvására. Ezt követően havi rendszerességgel szeretnék megtartani az antik bazárt. Sőt, a régiségvásárt követő napon, október 28-án, vasárnap bolhapiacot tartanak ugyanitt, ahol bárki eladhatja megunt, vagy feleslegessé vált tárgyait.

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar