Mosonmagyaróvári tűzoltók voltak a legjobbak

Mosonmagyaróvári tűzoltók voltak a legjobbak

- Kategória: Hírek

Tizenegyedik alkalommal hirdette meg az országos tűzoltó szakmai vetélkedő sorozatot a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága. A felmenő rendszerű verseny megyei fordulóját a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a minap tartotta meg Győrben.

A vetélkedőn nagy hangsúlyt kaptak az elméleti tudás mellett a gyakorlati feladatok, azon belül pedig az, hogy a feladatsort ki mennyi idő alatt képes végrehajtani. A versenyen a megyei igazgatóság illetékességi területén működő hivatásos tűzoltó-parancsnokságok csapatai vettek részt.

Szakmai elméleti feladatlapok kitöltése mellett számos gyakorlati megmérettetés is várta a tűzoltókat. Így például a gépjárműfecskendő részére kialakított rutinpályán nemcsak előre haladva, hanem tolatva is kellett szlalomozni és milliméteres pontossággal leparkolni. Szerelési feladat során azt szimulálták, hogy egy többszintes egészségügyi létesítmény második emeletén keletkezett tűz, egy ember a másodikon lett rosszul, egy másik menekülés közben sérült meg és az első emeleten rekedt. A tűzoltóknak mindkét sérültet meg kellett találniuk és kimenteniük, miközben eloltják a tüzet, de számos akadályba ütköztek már a vonulás során. Elsőként egy kidőlt fa állta útjukat, majd egy aluljáróból a felhalmozódott csapadékvizet kellett kiszivattyúzniuk, ezután a lépcsőházban felszerelt vasrácsot kellett átvágniuk. Mindezek után tudták csak megkezdeni a felderítést, az életmentést, a tűz eloltását.

tuo003 tuo002 tuo001

Az összesített csapatversenyben az első helyen a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság végzett, így ők képviselhetik megyénket az országos megmérettetésen.

Beosztott tűzoltó kategóriában a legjobbnak Kézdi János törzsőrmester bizonyult a mosonmagyaróvári tűzoltó-parancsnokságról.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az