Mosonmagyaróvári a hét mentőápolója

Mosonmagyaróvári a hét mentőápolója

- Kategória: Hírek

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) ezen a héten Medvácz Péter, a mosonmagyaróvári mentőállomás munkatársának teljesítményét ismerte el a „hét mentőápolója” címmel. – ez internetes oldalán közölte kedden a szervezet.

A mentőszolgálat közlése szerint Medvácz Péter már korán, középiskolai éveiben megfertőződött  – saját szavaival  – a „mentészettel”. Iskolaéveit végig kísérte az elsősegélynyújtás, illetve az elsősegélynyújtó versenyeken való részvétel. A megmérettetésekre sokszor mentődolgozók segítségével készültek a helyi mentőállomáson, így a pályaválasztás is már-már kézenfekvő volt számára. Gimnáziumi tanulmányait követően azonnal a mentőszolgálathoz jelentkezett, 2005 óta dolgozik a mosonmagyaróvári mentőállomáson, mentőápolóként.
Munkája során jelentős sikerélményként könyveli el a hosszú távon sikeres újraélesztés, a szülésvezetést, de sikerei között tartja számon, hogy több továbbképzésen is instruktorként tevékenykedhet, megszerzett tudását, tapasztalatát nagy odaadással adhatja át bajtársainak.
Ezek mellett a súlyos állapotú gyermekek ellátása mindig nagy terhet ró lelkileg a mentődolgozókra, számára is ez a legmegterhelőbb feladat.
Mindig is szeretett embertársain segíteni, úgy véli, hogy erre a mentés, a sürgősségi ellátás azért nagyon jó terület, mert hatékony beavatkozással gyorsan, látványosan lehet nagy és sokszor életmentő eredményeket elérni.
Szakmai kvalitásait bajtársai sem vitatják, mindig szívesen tanulnak tőle.
Kevés szabadidejét is megosztani kénytelen családja és hivatása között. Öt éves kislányával tölti legszívesebben idejét, de sokszor innen is elszólítja a kötelesség, hisz munkája a hobbija is.

A helyi kórház sürgősségi osztályán is dolgozik, valamint időnként elsősegélynyújtás oktatásban is részt vesz.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az