Mosonmagyaróvár Kiváló Tanulóit köszöntötték

Mosonmagyaróvár Kiváló Tanulóit köszöntötték

- Kategória: Hírek, Közélet

A Városháza dísztermében adták át a minap a Mosonmagyaróvár Város Kiváló tanulóinak megítélt díjakat.

Az elismerést azok a jó, vagy példamutató magatartású és szorgalmú tanulók kapják meg, akik a város valamelyik közoktatási intézményében tanulnak és az adott tanévben nyújtott kimagasló tanulmányi teljesítményükön túl országos szintű versenyeken való sikeres szereplésükkel érdemesnek bizonyultak arra, hogy őket az intézményvezetők a díj elnyerésére javasolják. Az idei évtől az alapfokú művészeti iskola is jelölhetett olyan diákokat, akik legalább négy iskola részvételével megrendezett regionális versenyen 1-3. helyezést vagy Arany/Különdíj minősítést szereztek.

Az eseményen megjelent intézményvezetőket és tanulókat, felkészítő tanáraikat és szüleiket dr. Iváncsics János alpolgármester köszöntötte. Beszédében kiemelte, mennyi munka, lemondás van az elért eredményben a diákok részéről, és mennyi odafigyelés a felkészítő tanárokban, akik felfedezik a diákokban szunnyadó kiválóságot. Az elért eredmény egyedül, a szülők támogatása, biztatása nélkül nem megy, ezért – mint mondta: Áldott állapot, amikor a tanuló-tanár-szülő hármas tud együttműködni a gyermek sikeréért! A beszédet követően az ünnepi műsor összeállítását és előadását a Kossuth Lajos Gimnázium pedagógusai vállalták. A Mosonmagyaróvár Város Kiváló Tanulója díjban részesültek a díszoklevélen kívül egy névre szóló ajándéktárgyat, a Vincze Kornélia keramikus által készített kerámiaszilkét is átvehették Dr. Iváncsics János alpolgármestertől és Staár Katalintól, a Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnökétől. A felkészítő tanárokat emléklappal és jelképes ajándékkal köszöntötték. Az ünnepség végén a szokásos alkoholmentes desszert-party várta a vendégeket. A finomságok felszolgálását a Glück Frigyes Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola diákjai biztosították.

Mosonmagyaróvár Város Kiváló Tanulói 2023-ban:

A Mosonyi Mihály Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékei: Andrássy Karolina, Gágó Aramisz, Gágó Regina, Jenőffy Kamilla, Káldi Nikolett, Major Ádám, Major Krisztián, Moldován András, Nagy Lehel Csaba, Nagy Nóra, Pozsgai Enikő, Tóth Márton.

A Kossuth Lajos Gimnázium tanulói: Élő Sarolta, Kerényi Emma, Kovács Léda, Liziczai Gergő, Liziczai Máté Áron, Menyhárt Dorottya, Nagy Zille.

A Piarista Gimnázium, Általános Iskola diákjai: Ágoston Eszter, Élő Renáta, Medvácz Mira Vivien. A Bolyai János Technikum tanulója: Molnár Regina.

A Glück Frigyes Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola tanulói: Letenyei Laura és Székely Robertó.

A Hunyadi Mátyás Technikum tanulói: Csóka Alexa, Donáth Kincső, Katona László Péter, Németh Tamás, Szöllős Péter, Thurner Tamás János, Wolf Kira, Závori Gábor, Zsuppán Viktória.

A Bolyai általános iskolából Csáki Veronika Zsófia, a Fekete iskolából Csehi Dániel Tamás, a Móra iskolából Foltin Izabell és Szórádi Zsófia, az Ujhelyi iskolából pedig Papp Katinka Lilla lett még a város kiváló tanulója.

(Fotó: Milkovits Péter)

Ez is érdekelhet...

Elismeréseket adtak át a Rendőrség Napja alkalmából

A Rendőrség Napja alkalmából adott át elismeréseket dr.