Új helyre költözött a Gyermekek Átmeneti Otthona

Új helyre költözött a Gyermekek Átmeneti Otthona

- Kategória: Hírek, Közélet

Az eddigi Lengyári úti intézményből új helyre költözött a Gyermekek Átmeneti Otthona Mosonmagyaróváron. A fenntartó Mosonmagyaróvár Térségi Társulás erre a célra egy családi házat vásárolt a Ferenczy Károly utcában. Az új otthon ünnepélyes átadására a minap került sor.

„Régi vágyunk vált valóra azzal, hogy új és sokkal jobb körülmények közé költözhetett a Gyermekek Átmeneti Otthona.” – hangsúlyozta köszöntőjében Novics Bernadett, a Család és Gyermekjóléti Központ vezetője. Kiemelte: közös akarat és összefogás, amivel csodát tettek a társuláshoz tartozó önkormányzatokkal együtt. Mindent elkövettek annak érdekében, hogy méltó környezetet tudjanak biztosítani azoknak a gyermekeknek, akikről élethelyzetük miatt átmenetileg gondoskodni kell. Az otthon tizenkét gyermeknek biztosít lakhatást, gondozásukat hat munkatárs biztosítja. Staár Katalin, a Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke – civilben pedagógus – vállalta az intézmény feletti védnökséget.

„Öröm számomra, hogy a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás tagjait példaértékűen egybeforrasztották a beruházások, melyeket a szociális intézményeinknél eddig megvalósítottunk.” – hangsúlyozta dr. Árvay István polgármester. Elmondta: ennek köszönhetően készült el a konyha az Idősek Otthonában, a hajléktalanszálló felújítása és most a Gyermekek Átmeneti Otthona is. Főként az épület belsőre fektettek nagy hangsúlyt, hogy minél előbb beköltözhessenek a lakók, de hamarosan az otthon környezetét is rendbe teszik.

Az átadást követően a létesítményben lakókért, az ott dolgozókért ökumenikus áldást mondott Farkas Ervin evangélikus lelkész, Csáfordy Júlia református lelkipásztor és Bodó Zoltán római katolikus plébános.

Ez is érdekelhet...

Elismeréseket adtak át a Rendőrség Napja alkalmából

A Rendőrség Napja alkalmából adott át elismeréseket dr.