Milliós adomány a Karolina Kórháznak

Milliós adomány a Karolina Kórháznak

- Kategória: Hírek

A koronavírus mindannyiunk életére hatást gyakorol, ám a járvány elleni küzdelemben kiemelkedő szerepet töltenek be a frontvonalon harcoló orvosok és ápolók, akik emberfeletti teljesítményt nyújtanak minden nap. Életmentő munkájuk támogatására a Marcus-cégcsoport egy EKG készüléket műszerkocsival valamint az osztályon ápoltak táplálására szolgáló speciális tápszondát adományozott a mosonmagyaróvári Karolina Kórház intenzív osztályának. A több mint egymillió forint értékű adomány ünnepélyes átadására csütörtök délután került sor a kórházban.

Az eseményen Pongrácz Balázs, a Marcus-cégcsoport tulajdonosa arról beszélt, hogy a több mint tíz éve alakult cégcsoport számára mindig is fontos volt a társadalmi szerepvállalás. Vállalkozási filozófiájuknak alapja, hogy támogassák a közösséget, ahol élnek és működnek. Nem először döntöttek úgy, hogy partnereik év végi megajándékozása helyett inkább jótékony célra fordítják az erre szánt keretet. Tavaly a „Száz mosoly” elnevezésű programjukkal száz hátrányos helyzetű gyermeknek vásároltak karácsonyi ajándékot. Idén mindenképpen az egészségügyet szerették volna támogatni, így is kifejezve hálájukat az ágazatban dolgozók helytállásáért. Ezúttal a Karolina Kórház intenzív osztályát támogatták több mint egymillió forint értékű EKG készülékkel és a hozzá tartozó felszerelésekkel, valamint az osztályon ápolták táplálása szolgáló speciális tápszondával.

Az átadáson dr. Takler Ágnes, a Karolina Kórház főigazgatója megköszönve a fejajánlást kifejtette: ebben a nehéz időszakban egyre többen fordítják a fejüket az egészségügy felé, hogy lehetőségeikhez mérten segítséget nyújtsanak. Nagyon sok támogatást kaptak az elmúlt időszakban. A mostani adomány is nagyon fontos a biztonságos működésükhöz, hiszen az intenzív terápiában gyakorta használt eszközről van szó.

Dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: nem könnyű ma az egészségügyben dolgozók helyzete, hiszen naponta szembesülnek az immár két éve tartó pandémiás nyomással. Az ilyen adomány átadás is jó alkalom arra, hogy megköszönjük rendkívüli helytállásukat. Hozzátette: bízik benne, hogy a Marcus-cégcsoport kezdeményezését minél több vállalkozás követi és támogatják ebben a nehéz időszakban a kórházat. „Fontos az anyagi támogatás, de az ilyen felajánlásnak a szellemi hozadéka legalább ennyire fontos. Bizonyítja, hogy van remény, az előttünk lévő egészségügyi nehézségeket együtt le tudjuk küzdeni. Rávilágít továbbá az összefogás fontosságára is.” tette hozzá dr. Nagy István.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az