Elkészült a parkoló a hivatal mögött – Az útfejlesztések tovább folytatódnak

Elkészült a parkoló a hivatal mögött – Az útfejlesztések tovább folytatódnak

- Kategória: Hírek

Hivatalosan péntek délelőtt adták át a polgármesteri hivatal mögött, a Bástya utcában kiépített parkolókat. A beruházás része volt annak a fejlesztési programnak, amit a város közel egymilliárd forintos kormányzati támogatásból valósít meg. Ezt a forrást belterületi út, járda és kerékpárút fejlesztés céljára kapta a mosonmagyaróvári önkormányzat és amiből már, megtörtént a Cserháti utca – Malomszer utca lámpás csomópont kialakítása, többek között készen van a Fertő sor, az Enge János utca és december közepére elkészülnek a Terv utca burkolatépítési munkálatai is. A Bástya utcai parkoló építésével a közelmúltban végeztek a szakemberek és terület a növényesítést is befejezték a Városüzemeltető Kft. munkatársai

 

„Ez a parkoló építés egyik jelképe annak a fejlesztési folyamatnak, ami jelenleg Mosonmagyaróváron zajlik.” – emelte az átadáson dr. Iváncsics János alpolgármester, egyben megköszönte a kormányzati segítséget a beruházások megvalósításához. Hozzátette: lényegesen szembetűnő a különbség a parkoló korábbi és jelenlegi állapota között, hiszen korábban csapadékos időben szinte lehetetlen volt megközelíteni a várakozóhelyeket, addig most a kor követelményeinek megfelelő körülmények között parkolhatnak itt az autósok.

Dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője: az elmúlt években rohamosan nőtt a gépjárművek száma, ez magával hozta az úthálózat igénybevételének drasztikus emelkedését. Ez együtt jár az utak állapotának jelentős mértékű romlásával. A helyzetet felismerve a mosonmagyaróvári városvezetés tudatosan állítja össze a úthálózat fejlesztési programját. Az egyeztetéseket követően város partnerre talált a kormányzattal ezen fejlesztések megvalósításában. Ehhez mintegy 980 millió forintos támogatást nyújt a Kormány a városnak, amiből nagyléptékű útépítési program valósulhat meg. Ennek egyik eleme a Bástya utcai parkoló is, ahol 60 millió forintból alakították ki az új parkolóhelyeket, illetve a hozzá kapcsolódó útépítéseket, parkosítást. A program során idén további fejlesztések valósultak meg, illetve zajlanak még, a munka pedig jövő tavasszal tovább folytatódik.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az