Könnyebben találni szabad helyeket az új fizetős parkolókban

Könnyebben találni szabad helyeket az új fizetős parkolókban

- Kategória: Hírek

Számos változás is életbe lépett az idei évtől a parkolásban Mosonmagyaróváron. Ennek egyik legfőbb eleme, hogy az Erkel Ferenc utcán, a posta előtti tizenöt parkoló, valamint a rendőrség mögötti harminchét várakozóhely is fizetőssé vált. Ezek mindegyike 1. díjzónába tartozik. A módosítást az indokolta, hogy napközben túlságosan zsúfoltak voltak ezek a parkolók, sokszor szinte egyáltalán nem lehetett szabad helyet találni a posta környékén.

Az első két hét tapasztalatai azt mutatják, hogy az intézkedés beváltotta a hozzá fűzött reményt, könnyebben lehet parkolni ezen a területen. – tudtuk meg Tóth Lászlótól, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. parkolási csoportjának vezetőjétől. Elmondta: még az elmúlt év végén felszerelték a szükséges jegyautomatát  a járda mellett, jól látható helyre. A módosítás hatályba lépése után az első napokban türelmi időt adtak, nem pótdíjazták a fizetés nélkül várakozókat. Az autósok többsége értesült a változásról és megváltja a jegyet. A csoportvezető kiemelte: gyakorta fordul elő azonban, hogy posta előtt fizetés nélkül állnak meg mondván „csak öt percre szaladok be”. Sajnos, azonban ez a posta nagy forgalma miatt több időt vesz igénybe. A pótdíjazások döntő többsége emiatt történt az elmúlt héten. Éppen ezért felhívják az autósok figyelmét arra, hogy váltsanak parkolójegyet még akkor is, ha csak egy csekket adnak fel, mert sajnos ilyen esetben egy másikat is találhatnak a kocsi szélvédőjén.

Tóth László hozzátette: a rendőrség mögötti parkolók fizetőssé tételével itt is könnyebbé vált üres helyet találni. Számos, a szomszédos panelokban lakó autós váltott bérletet ide, elmondásuk szerint így könnyebbé vált a parkolás, nem kell délutánonként szabad helyekre vadászva körözni a környék utcáin.

Fontos, hogy a tavalyi bérletek csak szombatig használhatók. Január 16-án, hétfőtől már csak a 2023-as bérletekkel lehet parkolni. A legtöbben már meg is vették az idei kártyákat, amiket minden esetben ki kell helyezni a szélvédő mögé jól látható helyre. A bérletek ára átlagosan huszonöt százalékkal drágult a tavalyihoz képest.

A parkolási csoport ügyfélszolgálata már új helyen, az Erkel utcai irodaházban működik. Telefonos és email elérhetőségük azonban változatlan.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az