Kedden ismét gyérítik a szúnyogokat

Kedden ismét gyérítik a szúnyogokat

- Kategória: Hírek
illuasztrációillusztráció

Folytatja a katasztrófavédelem a nyolc hete elindított országos szúnyoggyérítés. Ezúttal ismét Mosonmagyaróváron és környékén is irtják a vérszívókat.

A fákkal, bokrokkal sűrűn benőtt területeken – ahol a levegőről kijuttatott szer nem érné el a szúnyogokat – földi eljárással, autóról permeteznek a szakemberek. Így történik ez Mosonmagyaróváron is- mintegy 1600 hektáron -, ahol a földi kémiai védekezést június 12-én, kedden a napnyugta utáni időszakban végzik el. Amennyiben az időjárás ekkor nem engedi, a tartaléknapok június 13. és 14. Lesz emellett földi szúnyoggyérítés Ásványrárón, Bezenyén, Darnózselin, Dunakilitin, Dunaremetén, Dunaszigeten, Halászin, Héderváron, Hegyeshalomban, Jánossomorján, Károlyházán, Kimlén, Kisbodakon, Lébényben, Levélen, Lipóton, Máriakálnokon, Mosonszentmiklóson, Mosonszolnokon, Mosonudvaron, Püskin, Rajkán, Újrónafőn és Várbalogon.
Mind a légi, mind a földi eljárás során deltametrin hatóanyagú készítményt használnak, ami egy piretroid típusú rovarölő szer. Ennek a hatóanyagcsaládnak az alkalmazása széles körben elterjedt, a háztartási rovarirtó sprayk többsége is ezek valamelyikét tartalmazza. A deltametrint a mezőgazdaságban is használják a rovarkártevők ellen. A szúnyogok érzékenysége miatt a szúnyoggyérítéshez tizedannyi irtószert kell kijuttatni hektáronként, mint a mezőgazdasági permetezés során.

Ez is érdekelhet...

Makett kiállítással indul a szezon – Idén ismét Mosonban tartják a Szent István Napokat

„Indul a szezon – Tavaszt várva, nyárra készülve…”