Gyermekrajzokat várnak a templomról

Gyermekrajzokat várnak a templomról

- Kategória: Hírek

A Magyaróvári Plébánia a plébániatemplom felszentelésének 350 évfordulója tiszteletére meghirdetett jubileumi éve keretében „Az én templomom” címmel hirdet rajzpályázatot az egyházközség 5-14 év közötti fiataloknak  Az április 30-ig leadandó pályamunkák legjobbjainak díjazására Mosonmagyaróváron, a május 19-én szervezett Családi Napon kerül sor. Ekkor nyitják meg az ebből szervezett rajzkiállítást is a Cselley-házban.

Idén ünnepeli az országos műemlékek között nyilvántartott magyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-plébániatemplom felszentelésének 350. évfordulóját. Ebből az alkalomból hirdette meg az egyházközség a február 11-től november 25-ig tartó jubileumi évét. Céljuk a közösségépítés és a családi kötelékek megerősítése. A szeretetmissziós munkájuk fontos része a gyerekek bevonása, ennek szándékával hirdették meg „Az én templomom” elnevezésű rajzpályázatot.

A pályázaton minden mosonmagyaróvári óvodás, általános iskolás, középiskolás gyermek egyénileg, egy munkával indulhat a következő kategóriákban: nagycsoportos óvodás, 1-2.osztályos, 3-4. osztályos, 5-6. osztályos, 7-8. osztályos, középiskolás, illetve sajátos nevelési igényű gyermekek. A választható témakörök: illusztráció egy magadott bibliai történethez, „Az én templomom”, egy valós, vagy egy elképzelt templomnak az ábrázolása, „Az én keresztem”, mindenki saját egyéniségére szabva rajzolhat keresztet, valamint a templom védőszentjének, Szent Gotthárdnak az életéből vett történetek rajzban való megjelenítése.

A rajzok A/4 méretben, bármilyen manuális technika alkalmazásával (festék, zsírkréta, tus, grafika,filc, pasztellkréta, montázs, kollázs) elkészíthetők.

A pályázattal kapcsolatos további információ a 20/548-1079-es telefonon, illetve a palmeeva@gmail.com e-mail címen kérhető. A részletes pályázati kiírás www.facebook.com/magyarovaritemplom oldalon elérhető. A pályázatok leadási határideje április 30. Leadási cím: Magyaróvári Plébánia 9200 Mosonmagyaróvár, Szent László tér 1.

Ez is érdekelhet...

Négyen indulnak a polgármesteri helyért Mosonmagyaróváron

Hétfő délután 4 óráig adhatták le az ajánlóíveket