Fizetős lesz a parkolás a posta előtt is

Fizetős lesz a parkolás a posta előtt is

- Kategória: Hírek

Több ponton módosította a helyi parkoló rendeletét a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete legutóbbi ülésén.

A változtatások egyik fő eleme, hogy a jövő évtől fizetőssé válik a városközponti posta előtti parkoló. A rendelet módosítása szerint az Erkel Ferenc utcán, a posta előtti tizenöt parkolóhely, valamint a rendőrség mögötti harminchét parkolóhely januártól díjköteles lesz. Ezek mindegyike az 1. díjzónába tartoznak majd.

A rendelet módosítása okán emellett változik a mosoni piac körüli parkolási rend is. Eddig a díjköteles időszak piac napokon reggel 8 órától délután 2 óráig tartott. A jövő évtől keddenként és csütörtökönként a díjköteles időszak reggel 8-tól délután 6 óráig tart majd.

A rendelet módosítása szerint továbbá a Vízpart utca (régi piac) parkolóövezete az 1. díjzónából kiemelt díjzónába, a Kert utca 9. alatt található parkolóövezet 2. díjzónából 1. díjzónába kerül át.

Emellett a mosoni városrészben a Szent István király út 119. szám előtt található parkolóhelyek száma 7 darab parkolóhellyel nő. Továbbá új parkolási zónát vezetnek be az Ostermayer utca 7. és 15. szám előtt, 11-11 darab parkolóhellyel, mindkét esetben az 1. díjzónába történő besorolással.

Változik továbbá a jövő évtől a személygépkocsikra vonatkozó bérletek szabályozása is. Az eddigi rendelet tapasztalatai szerint az átruházható bérletek tekintetében számos visszaélés történt. Ezek megszüntetése érdekében döntött most a testület a módosításról. 2006 óta nem változott a lakossági bérletek ára, annak éves díja 9 ezer forint. A változtatással a jövő évtől 12 ezer forintra emelkedik a lakossági bérletek ára.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az