Filmstúdióval ismerkedtek a tanárok

Filmstúdióval ismerkedtek a tanárok

- Kategória: Hírek

A mosonmagyaróvári Piarista-iskolát támogató Zsidanits István Alapítvány a Nemzeti Együttműködési Alap forrásának segítségével egy szemléletformáló, közösségfejlesztő programot valósított meg az iskola 31 tanárának részvételével.

A program a közelmúltban Etyeken, a Korda Filmstúdió- és Filmparkban valósult meg. A filmpark meglátogatása nagyban illeszkedik az iskola oktatási tevékenységéhez, mivel az intézményben eddig is nagy hangsúlyt kapott a művészeti nevelés és az iskola 2023-tól bővítette képzéseit, így már jelen van az oktatásukban a média tagozat is, melynek keretében a diákok négy éven keresztül tanulhatnak filmezést, kommunikációt, újságírást. A fotózás, a kamerahasználat, a vágási alapismeretek mellett képet kapnak az online újságírás rejtelmeiről, valamint betekintést nyernek a média világába is.

Ezen ismeretek elsajátítása fontos az őket oktató tanárok számára is, hiszen ha a diákoknak ilyen jellegű képzést kínálnak, akkor mindenképpen hasznos, ha az intézmény tantestülete is rendelkezik a médiához kötődő alapvető ismeretekkel.

A minőségi, korszerű, jövőbe tekintő oktatási koncepció megköveteli, hogy olyan – széleskörű ismeretekkel rendelkező, tág világszemlélettel bíró – tanári csapattal rendelkezzen egy iskola, akik képesek a megismert értékek átadására, és a képességfejlesztésre. A program egyben a közösségfejlesztést is szolgálta, mely szintén nagyon fontos egy tanári közösség életében.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az