Dunasziget is csatlakozott a fogászati ügyelethez

Dunasziget is csatlakozott a fogászati ügyelethez

- Kategória: Hírek, Kistérség

Mostantól a dunaszigetiek is igénybe vehetik a fogorvosi ügyeleti ellátást Mosonmagyaróváron. Erről legutóbbi ülésén határozott a képviselő-testület.

Még 2016-ban kötött szerződést a mosonmagyaróvári önkormányzat egy betéti társasággal a fogászati ügyeleti ellátás biztosítására. 2017. szeptemberétől az egészségügyi szolgáltatónak a fogorvosi ügyeleti ellátással kapcsolatos költségeit – a NEAK finanszírozás megszűnése miatt – teljes egészében saját költségvetéséből biztosítja a város.

Egy évvel később Mosonudvar, Halászi, Dunakiliti, Feketeerdő, Püski és Kisbodak is csatlakoztak a fogorvosi ügyelet igénybevételéhez és finanszírozásához.

Most pedig Dunasziget önkormányzata fordult azzal a kéréssel Mosonmagyaróvárhoz, hogy csatlakozni szeretne a fogorvosi ügyeleti rendszerhez. A település vállalta a rájuk eső ügyelet finanszírozását. Emellett nyilatkoztak arról is, hogy a Dunasziget állományában lévő alapellátó fogorvos vállalja a részvételt az ügyelet ellátásában a mosonmagyaróvári rendelőben.

A csatlakozás a jelenlegi ellátotti létszámhoz viszonyítva 1876 fős emelkedést eredményez. Az ügyelet bővítése akkor következhet be, ha az abban résztvevő fogorvosok egyhangúlag támogatják azt. Ennek érdekében az önkormányzat kikérte az ellátó fogorvosok, valamint az ügyeletet szervező egészségügyi szolgáltató véleményét. A szolgáltató pozitív visszajelzése mellett az ellátást biztosító valamennyi fogorvos támogatta a bővítést.

Mindezek okán a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete legutóbbi ülésén határozott arról, hogy Dunasziget lakói is részesülhetnek a fogászati ügyeleti ellátásban.

Ez is érdekelhet...

Állami elismerések a nemzeti ünnep alkalmából

A nemzeti ünnep alkalmából többen is kaptak rangos