Duplájára nőttek a költségek – Egyelőre nem épül meg a vízi turisztikai központ

Duplájára nőttek a költségek – Egyelőre nem épül meg a vízi turisztikai központ

- Kategória: Hírek

A több mint kétszeresére nőtt költségek miatt a mosonmagyaróvári önkormányzat úgy határozott, egyelőre lemond a vízi turisztikai központ építéséről az Itatónál.

Néhány éve nyert el uniós támogatást a mosonmagyaróvári önkormányzat vízi turisztikai központ létesítésére a Mosoni-Duna partján, az Itatónál.

A pályázatban lévő fejlesztés legfontosabb célja az lett volna, hogy Mosonmagyaróváron létrehozhassanak egy új vízi turisztikai attrakciót. A több éve működő Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület már meglévő csónakházait váltották volna ki egy komplex, modern és könnyebben kezelhető, csónakok tárolására alkalmas épülettel. Az épületegyüttes és látogatóközpont magába foglalt volna egy kiállító termet, illetőleg egy vízi tanösvényt is. Ezzel együtt egy nagyobb parkolót is kialakítottak volna.

Az eredeti tervek alapján a beruházás mintegy 351 millió forintba került volna. Időközben kiderült, hogy az egyébként száz százalékos támogatású projekthez a költségek drasztikus drágulása miatt több mint 445 millió forintos önrészt kellene biztosítania az önkormányzatnak.

Így tehát az eredetileg 351 milliósra tervezett beruházást több mint 811 millió forintba kerülne. Ezáltal a költségek 2,3-szeresére növekednének.

Mindezeket figyelembe véve az önkormányzat képviselő-testülete legutóbbi ülésén arról határozott, hogy egyelőre elállnak a pályázat megvalósításától.

Ez is érdekelhet...

Makett kiállítással indul a szezon – Idén ismét Mosonban tartják a Szent István Napokat

„Indul a szezon – Tavaszt várva, nyárra készülve…”