A város fejlődése érdekében tevékenykednek

A város fejlődése érdekében tevékenykednek

- Kategória: Hírek

A nehézségek ellenére idén is megtesz mindent a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület annak érdekében, hogy a város a lakosság széles köre által támogatva fejlődjön. A szervezet elnökét kérdeztük az idei terveikről.

A korábbi évek járványa, a mostani válság a civil életet sem hagyta érintetlenül. – mondja dr. Unger András, a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület elnöke. Hozzátette: a Covid által letarolt közel két év után úgy tűnt, hogy a 2022-es év jobb lesz és a dolgok a régi kerékvágásukba kerülhetnek. Ám mint mondja: tévedtek, hiszen jött az infláció, amire csak rátett a háború és az energiaválság. Ismét korlátozva vannak, ezért az év első két hónapjában közösségi programot nem terveznek.

Az elnök hozzátette: ennek ellenére célkitűzésük az idei évben sem változik. Alapszabályuknak megfelelően fő feladatnak tekintik a város épített és természeti, valamint helytörténeti értékeinek védelmét. Kiemelte: elfogadottságukat talán az jelzi legjobban, hogy taglétszámuk az elmúlt években stabilizálódott és közel százhatvan fő körül van.

Dr. Unger András az idei feladatok közül megemlítette, hogy év végére várhatóan elkészül és mindenki számára elérhető lesz a város mintegy hetven országosan védett műemlékének tudományos igényű, reprezentatív kiállítású felmérése. Elkészül a Wittmann-park és a hozzá kapcsolódó víz melletti területek rehabilitációs tervjavaslata, amihez 2022-ben számos kiegészítő ötlet és javaslat érkezett. Változatlanul partnerei lesznek az önkormányzatnak, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a város a küldetésük által elkötelezett irányokba, a lakosság széles köre által támogatva fejlődjön.

Az elnök hangsúlyozta: „egyesületünk megítélése szerint a város – minden vita ellenére – az elmúlt években dinamikusan fejlődött, épületei, közintézményei, parkjai megújultak, szépültek. Az elmúlt évben egy korábban soha nem látott közútfejlesztés is lezajlott.”

Hozzátette: „Munka van még bőven, jövőnk részben saját kezünkben van. Éljünk a lehetőségekkel. Egyesületünk a feladatait illetően elkötelezett.”

Ez is érdekelhet...

Greiner Voluta Vízikarnevál: Sárkányhajó versenyek, sportesemények és koncertek két napon át

Idén ismét kétnapos lesz a Voulta Vízikarnevál, amit