A Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári karának újabb oktatója kapott professzori kinevezést

A Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári karának újabb oktatója kapott professzori kinevezést

- Kategória: Hírek, Közélet

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának újabb oktatóját nevezte ki egyetemi tanárnak Novák Katalin köztársasági elnök: dr. Kovács Attila Józsefet, az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar dékánhelyettesét, a Biológiai Rendszerek és Precíziós Technológiai Tanszék vezetőjét.

„A kukorica hő- és anyagtranszport-folyamatai, a termény száradása volt az eredeti kutatási területem, amellyel a doktori dolgozatomban is foglalkoztam. Ezt követően egyre nagyobb teret kaptak tudományos munkámban a precíziós gazdálkodással kapcsolatos vizsgálatok, köztük a képfeldolgozás, az adatkezelés, az IoT-műszerek használata” – fejtette ki kérdésünkre dr. Kovács Attila József. Meglátása szerint a mosonmagyaróvári intézmény 2016-os integrációjának egyik legnagyobb sikere, hogy az agrár- és a Széchenyi István Egyetemen meglévő technológiai-informatikai terület összekapcsolódhatott, ezzel pedig olyan lehetőségek nyíltak meg, amelyek egyedülállók a hazai felsőoktatásban.

„Az intézmény nagy figyelmet szentel a mosonmagyaróvári kar fejlesztésére, ennek köszönhetően ma már a Smart Farm Tangazdaságban ismerkedhetnek meg hallgatóink a legmodernebb technológiákkal és az agrártudomány legfrissebb ismereteivel” – hangsúlyozta. Mint mondta, az egyetemen jelenlévő tudományterületek jól kiegészítik egymást. Ennek egyik színtere a Mosonmagyaróváron létrehozott drónrepülőtér, amit nemcsak a mezőgazdasági, hanem a technológiai területek kutatói is rendszeresen használnak fejlesztéseik tökéletesítésére. „Tudásunk összeadása a jövő sikerének egyik záloga. A kutatás-fejlesztési és innovációs képességünk erősítése mellett mindennek a hallgatók is nyertesei, hiszen korszerű tudással keresett szakemberekké válhatnak nálunk” – húzta alá.

Dr. Kovács Attila József személyes terveivel kapcsolatban kifejtette: kutatásaiban szeretne eredeti témájához, a szárításhoz is visszakanyarodni, amely akadémiai doktori munkájának is témája lehet. Kiemelte, hogy az egészséges élelmiszer-előállítás fontos és újra keresett elemei például az almacsipszek, a szárított, aszalt zöldségek-gyümölcsök, ezért érdemes folytatni a terület vizsgálatát. „Az egyetemi tanári kinevezés az oktatói, kutatói tevékenység egyik legnagyobb elismerése. Ennek eléréséhez nélkülözhetetlen volt az egyetem vezetésének támogatása, valamint karunk munkatársainak segítsége, amit ezúton is köszönök” – zárta a frissen kinevezett professzor.

Ez is érdekelhet...

Greiner Voluta Vízikarnevál: Sárkányhajó versenyek, sportesemények és koncertek két napon át

Idén ismét kétnapos lesz a Voulta Vízikarnevál, amit