Fejlesztések városszerte több mint egymilliárdból

Fejlesztések városszerte több mint egymilliárdból

- Kategória: Hírek, Közélet

Több mint egymilliárd forint értékben valósulnak meg út- és járdaépítések, valamint intézményfelújítások az idei évben Mosonmagyaróváron. A fejlesztések közül több már megvalósult, illetve elkezdődött, de van, ami az év hátralévő részében készül el.

Amint azt dr. Árvay István polgármester portálunknak elmondta: a fejlesztések egyik lényeges eleme volt az Akadémia téren megvalósult játszótér és szabadidőpark kialakítása. Ennek átadására a közelmúltban került sor. Itt jelenleg még zajlanak a tereprendezési és parkosítási munkálatok. Megkezdődött a Gorkij utcában, a Fekete-iskola előtti területen a zöldfelület felújítása és parkolók építése. Ugyancsak parkolók építésére kerül sor a Rév utcában, a mosoni temetőnél. Zajlik a Városmajor utca, a Királydomb utca, illetve az Akác utca aszfaltozása is. A Tímár utca és a Laktanya köz felújításának első üteme is megkezdődik. Itt első körben a csapadékvíz elvezetésének kiépítése, illetve a légvezetékek földbe helyezése valósul meg.

A polgármester hozzátette: az idei tervek között szerepel még a Bartók Béla utca teljes hosszának, valamint az Aranyossziget utca — Rév utca és Magtár utca közti szakaszának — újra aszfaltozása. Ugyancsak ebben az évben szeretnék elvégezni az Erkel Ferenc utca páratlan oldalán a járdafelújítást, valamint a Régi Vámház téren a parkoló- és járdaépítést.

Dr. Árvay István elmondta: az útépítések mellett több intézmény felújításra is sor kerül. Ezek közül a legkiemelkedőbb a Bolyai-iskola étkezővel történő bővítése. A mintegy 300 millió forintos beruházás során egy új épületrész készül, ahol a tálalókonyha mellett 100 fő befogadására alkalmas étkezőt alakítanak ki. Emellett több intézménybe napelemeket telepítenek, elkészül a Bóbita Óvoda födémszigetelése, udvari nyílászáróinak cseréje, az Őzikés Óvoda hőközpontjának korszerűsítése, a Micimackó Bölcsőde kazáncseréje, a Kékcinke Óvoda udvari járdáinak felújítása, valamint az intézményekben a még nem korszerűsített lámpatestek ledes világításra történő cseréje is.

Ez is érdekelhet...

Elismeréseket adtak át a Rendőrség Napja alkalmából

A Rendőrség Napja alkalmából adott át elismeréseket dr.