Veszélyes közlekedési csomópontok

Veszélyes közlekedési csomópontok

- Kategória: Egyéb

Nem csak az olcsó benzinárnak köszönhető, hogy az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt a város autóforgalma. Így még feltűnőbb néhány olyan csomópont, ahol gyorsan káosz alakul ki, vagy feltorlódik a kocsisor.

Négyről ejtsünk szót most.

Aki Feketeerdő felől érkezik a városba, gyanútlanul hajt be a pozsonyi útkereszteződésbe, majd megdöbbenve tapasztalja, hogy az emelkedő gyűrődései miatt – fagyos úton különösképpen – alig tud balra kanyarodni. Télen több tucat kamion vergődik itt, aki ismeri ezt a különös csomópontot, inkább Majorok felé kanyarodik.

A Sóház felől a Pozsonyi útra gyakorlatilag a nap nagyobbik részén lehetetlen balra kanyarodni. Előzékenységre számítani botor gondolat. Reggelente jelentős a torlódás. Itt már régen körfogalomnak kellene lennie, a „tér” adott. A baleseti statisztikák kiemelt helyének mondható ez a csomópont

A Bauer Rudolf utca és a Kossuth Lajos utcai kereszteződés sem az autósok kedvence, csúcsforgalomban a kihajtás szinte lehetetlen. A körforgalom lenne itt is megoldás.

Valaha nem volt ilyen forgalmas a Halászira vezető út, de két lakótelep is épült az elmúlt évtizedben errefelé. A Malomnál balra kanyarodni szinte lehetetlen. Ráadásul zebrát festettek a kanyarba, vajon miért? Hiszen járda sincs a túloldalon.

Arra nem lehet számítani, hogy a jövőben csökken a forgalom, inkább a növekedés jósolható. Van remény egyáltalán ésszerű forgalomszervezésre, készülnek tervek a jövőre nézve?

Ha igen, azoknak szívesen biztosítjuk a nyilvánosságot.

mvm

2016/2

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen